Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πικρή αλήθεια: Η Ευρώπη μπορεί χωρίς τη Ρωσία, αλλά χάνει την ανταγωνιστικότητα της

Πικρή αλήθεια: Η Ευρώπη μπορεί χωρίς τη Ρωσία, αλλά χάνει την ανταγωνιστικότητα της
Οι Ευρωπαίοι αναγκάζονται να αγοράζουν για την ενέργεια της σε εξωφρενικές τιμές τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov
Η Ευρώπη μπορεί να ζήσει χωρίς της Ρωσία, αλλά χάνει την ανταγωνιστικότητά της καθώς αναγκάζεται να αγοράζει σε εξωφρενικές τιμές από άλλους για να καλύψει τις ενεργειακές και όχι μόνο ανάγκες της υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Υποθετικά μιλώντας, η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη Ρωσία.
Μόνο που με αυτόν τον τρόπο η Ευρώπη χάνει την ανταγωνιστικότητά της, γιατί αναγκάζεται να αγοράσει τα ίδια αγαθά είτε πρόκειται για ενεργειακούς πόρους είτε για κάτι άλλο, από άλλες χώρες σε υπερβολικές ωστόσο τιμές.
Και τότε γίνεται αντιληπτό ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία, συγκεκριμένοι παραγωγοί, κα έχουν περιέλθει σε μια κατάσταση προ της χρεοκοπίας» επισήμανε ο Peskov σχολιάζοντας δημοσιεύματα βάσει των οποίων ευρωπαϊκά κράτη, και παρά τις κυρώσεις, αγόρασαν περίπου το μισό υγροποιημένο αέριο της Ρωσίας, τη στιγμή που η Τσεχία ζήτησε από την ΕΕ να εξαιρεθεί και να της επιτραπεί να εισάγει ατσάλι από τη Ρωσία έως το 2028.
«Σε κάθε περίπτωση, τα προϊόντα μας παραμένουν δημοφιλή και αγοράζονται, ακόμα και από ευρωπαϊκές χώρες» επισήμανε ο Peskov.

Κανείς δεν απειλεί την Φινλανδία

Επιπλέον, ο Peskov αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση δυνάμεων στην Φινλανδία στα σύνορα με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα υπερβολικό μέτρο.
«Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση.
Πρώτον, κανείς και τίποτα δεν απειλεί την Φινλανδία.
Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για απολύτως περιττά μέτρα για τη διασφάλιση των συνόρων, επειδή δεν υπάρχει καμία απειλή εκεί.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ένταση» επισήμανε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης