Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασταμάτητος ο Putin - Πόλεμος στην Ουκρανία μέχρι να βγει ο Trump στις ΗΠΑ - Εμφύλιος, πιο δημοφιλής ο Zaluzhny από τον Zelensky

Ασταμάτητος ο Putin - Πόλεμος στην Ουκρανία μέχρι να βγει ο Trump στις ΗΠΑ - Εμφύλιος, πιο δημοφιλής ο Zaluzhny από τον Zelensky
Δεν αποκλείεται στρατιωτική σύγκρουση Ρωσίας - ΝΑΤΟ λέει ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Sergei Ryabkov - Θα κερδίσουμε την επόμενη κούρσα εξοπλισμών
(upd 20) Με το ρωσικό στρατό όχι μόνο να διατηρεί άνετα τα εδάφη που έχει κατακτήσει στην Ουκρανία αλλά και να συντρίβει κάθε απόπειρα ουκρανικής αντεπίθεσης, η Ρωσία και ο πρόεδρος Putin είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, γνωρίζοντας πως ο χρόνος είναι… πλέον με το μέρος τους.
Με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να υποφέρουν από μεγάλη έλλειψη προσωπικού, από χαμηλό ηθικό αλλά και από έλλειψη όπλων, πυρομαχικών… και χρημάτων, και παρά τις δηλώσεις Δυτικών αξιωματούχων ότι η στήριξη τους στο Κίεβο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, ο Putin, ο οποίος έχει ξεκάθαρα το «πάνω χέρι», είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην Ουκρανία μέχρι την τελική επίτευξη των στόχων του.
Μάλιστα, όπως εκτιμά το State Department, o Ρώσος πρόεδρος θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία τουλάχιστον μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024 στις ΗΠΑ, ευελπιστώντας ότι η κάλπη θα βγάλει νέο πρόεδρο τον Donald Trump, ο οποίος έχει πολλές φορές διατυπώσει ενστάσεις για τη συνέχιση της αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Και ενώ ο Putin διατηρεί τον πλήρη έλεγχο, στην Ουκρανία έχει ξεσπάσει πραγματικός «εμφύλιος» μεταξύ του προέδρου, Volodymyr Zelensky και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny, με τον τελευταίο μάλιστα να προβάλλει πολύ πιο δημοφιλής στην ουκρανική κοινή γνώμη από τον νυν πρόεδρο της Ουκρανίας.

Πόλεμος και το 2024

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να διαρκέσει και το 2024, όπως εκτιμά το State Department, το οποίο υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα περιμένει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, έτσι ώστε να δει ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Εάν μάλιστα νικητής αναδειχθεί ο Donald Trump (θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2025), τότε ο Putin θα έχει ένα ακόμα «όπλο» στην φαρέτρα του, καθώς ο Trump έχει ταχθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία και κυρίως κατά της συνέχισης της αμερικανικής βοήθειας στο Κίεβο.
«Αυτό που αναμένω είναι πως ο Putin δεν θα συναινέσει να υπάρξει ειρήνη, ή αληθινή ειρήνη, προτού δει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών μας» υπογράμμισε Αμερικάνος αξιωματούχος μετά το πέρας της χθεσινής συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Να ετοιμαστούμε για πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία - Υπάρχει διαφθορά στο Κίεβο

Σαφές μήνυμα στην Ουκρανία αλλά και στα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ να ετοιμαστούν για έναν μακροχρόνιες και πολύπλοκες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος παραδέχθηκε πως οι παραδόσεις των αμερικανικών μαχητικών F-16 δεν πρόκειται από μόνες τους να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
«Τα F-16 θα ενισχύσουν την αεράμυνα της Ουκρανίας.
Όμως, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένα οπλικό σύστημα που από μόνο του θα άλλαζε την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Είναι θέμα ταυτόχρονου συνδυασμού πολλών δυνατοτήτων.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μακροχρόνιες και περίπλοκες πολεμικές επιχειρήσεις» ανέφερε ο Stoltenberg μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ – Ουκρανίας, το οποίο υιοθέτησε ένα πρόγραμμα συνεργασίας για το 2024 που προβλέπει τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ουκρανίας καθώς και την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από το ΝΑΤΟ.
«Σήμερα, εγκρίναμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα συνεργασίας για το επόμενο έτος. Περιλαμβάνει ενεργειακή ασφάλεια, καινοτομία και διαλειτουργικότητα», δήλωσε ο Stoltenberg.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νορβηγός αξιωματούχος παραδέχθηκε ανοιχτά πως υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι πρέπει να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου και την ενίσχυση του κράτους δικαίου.

Μην υποτιμάμε τη Ρωσία

Επιπλέον, ο Stoltenberg υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τη Ρωσία και την ικανότητα της να συνεχίσει να διεξάγει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ υπογράμμισε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε τη Ρωσία να εξαρτάται περισσότερο από την Κίνα και της στοίχισε ένα σημαντικό μέρος των συμβατικών της δυνάμεων.
«Όλα αυτά υπογραμμίζουν το στρατηγικό λάθος του Putin να εισβάλει στην Ουκρανία.
Όμως, δεν πρέπει να υποτιμούμε τη Ρωσία.
«Η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε πολεμική βάση.
Ο Putin έχει υψηλή ανοχή για τα θύματα και οι ρωσικοί στόχοι στην Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει» είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε την κήρυξη του Γ’ Παγκοσμίου πολέμου.

Strana.ua: Εμφύλιος Zelensky - Zaluzhny

Εντολή στους επικεφαλής των περιφερειακών διοικήσεων να σταματήσουν οποιαδήποτε επικοινωνία με τον ανώτατο διοικητή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny έδωσε ο πρόεδρος Zelensky, όπως μεταδίδει η ουκρανική ιστοσελίδα strana.ua.
«Η εντολή δόθηκε στους επικεφαλής των περιφερειακών διοικήσεων ώστε να μην δημιουργήσουν οποιονδήποτε «ενθουσιασμό» γύρω από το πρόσωπο του Zaluzhny» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει πως πρόκειται «για μια κίνηση της ομάδας Zelensky που έχει ως στόχο να καταστρέψει έναν πιθανό ανταγωνιστή του».

Economist: Αιτία της διαμάχης Zelensky – Zaluzhny η αποτυχημένη αντεπίθεση

Αιτία της διαμάχης Zelensky – Zaluzhny ήταν η αποτυχημένη καλοκαιρινή αντεπίθεση αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Economist, ο οποίος κάνει λόγο για μια προβλέψιμη σύγκρουση.
Σε άρθρο του στον Economist, ο Zaluznhy είχε υποστηρίξει ότι ο ουκρανικός στρατός έχει φτάσει σε αδιέξοδο καθώς δεν κατάφερε να προωθηθεί στο μέτωπο όπως επιθυμούσε η Δύση, τοποθέτηση που προκάλεσε την οργή και την αντίδραση του Zelensky
«Η ανοιχτή σύγκρουση της ηγεσίας ήταν το προβλέψιμο αποτέλεσμα μιας σχεδόν «κολλημένης» αντεπίθεσης που δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο» υποστηρίζει ο Economist, τονίζοντας ότι πολλοί στην ουκρανική κυβέρνηση συμφωνούν με τα «νηφάλια συμπεράσματα» του Zaluzhny, ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά θέσεις που έρχονται σε αντίθεση με τη θέση του Zelensky.

Economist: Πιο δημοφιλής ο Zaluzhny

Μάλιστα ο Economist σημειώνει πως εν μέσω αυτής της σφοδρής αντιπαράθεσης, ο Zaluzhny, ο οποίος ακόμα δεν έχει διατυπώσει πολιτικές φιλοδοξίες, είναι πιο δημοφιλής στην ουκρανική κοινή γνώμη από τον Zelensky.
Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, έως τα μέσα Νοεμβρίου, η εμπιστοσύνη στο Zaluzhny ήταν διπλάσια από ό,τι στον Zelensky (70% έναντι 32%), με τον Economist να λέει ότι ο Zelensky κινδυνεύει να χάσει στις προεδρικές εκλογές, εάν απέναντι του βρεθεί ο Zaluzhny.
Πρόκειται για μια θέση που έχει διατυπώσει πρόσφατα σε δημοσίευμα της και η Washington Post.

Ryabkov (αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν αποκλείεται στρατιωτική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ

Η αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ αποκλείεται στο άμεσο μέλλον υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia, ο οποίος δεν απέκλεισε μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.
Όπως είπε, η Ρωσία θα λάβει υπόψη στον στρατιωτικό της σχεδιασμό, τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της, καθώς αυτό αναπτύσσεται σε εδάφη στη ζώνη συμφερόντων της Ρωσίας.
«Δεν νομίζω ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ θα αποκατασταθούν με τη μία ή την άλλη μορφή στο άμεσο μέλλον.
Αυτό αποκλείεται.
Εάν κάποιος στη Δύση πιστεύει ότι εμείς χρειαζόμαστε αυτές τις σχέσεις και ότι κάποια στιγμή θα έρθουμε και θα ζητήσουμε την αποκατάστασή τους, αυτή είναι μια μεγάλη παρανόηση» είπε ο Ryabkov, αναφέροντας πως η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μόνο σε ισότιμη και αμοιβαία σεβαστή βάση, αλλά το ΝΑΤΟ έχει πρόβλημα με αυτό.
Μάλιστα ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε ότι εάν οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι θα κερδίσουν την επόμενη κούρσα εξοπλισμών, κάνουν λάθος.

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Παραδοχή υπουργών του ΝΑΤΟ για την ουκρανική αντεπίθεση

Στην παραδοχή ότι η ουκρανική αντεπίθεση είναι πολύ μακριά από τις προσδοκίες της Δύσης προχώρησαν πολλοί υπουργοί Εξωτερικών κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ, Peter Szijjarto.
«Πολλοί με χαμηλή φωνή και με ανησυχία παραδέχτηκαν ότι τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν πολύ μακριά από τις προσδοκίες» ανέφερε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας πως η προσπάθεια ενός υπουργού να εξηγήσει ότι η αντεπίθεση θα ήταν νικηφόρα, ήταν «απομονωμένη».
«Ο επικεφαλής του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών Szijjártó σιώπησε με διακριτικότητα για το ποιος ήταν ο μόνος υπουργός στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που επέμενε στην «επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης».
Εάν έδινε το όνομα, θα ήταν σαν να έγραφε ένα πιστοποιητικό παραφροσύνης», ανέφερε ο Ρώσος γερουσιαστής Aleksei Puskov σε ανάρτηση του στοTelegram.

Peskov (Ρωσία): Η Ευρώπη μπορεί χωρίς τη Ρωσία, αλλά χάνει την ανταγωνιστικότητα της

Η Ευρώπη μπορεί να ζήσει χωρίς της Ρωσία, αλλά χάνει την ανταγωνιστικότητά της καθώς αναγκάζεται να αγοράζει σε εξωφρενικές τιμές από άλλους για να καλύψει τις ενεργειακές και όχι μόνο ανάγκες της υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Υποθετικά μιλώντας, η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη Ρωσία.
Μόνο που με αυτόν τον τρόπο η Ευρώπη χάνει την ανταγωνιστικότητά της, γιατί αναγκάζεται να αγοράσει τα ίδια αγαθά είτε πρόκειται για ενεργειακούς πόρους είτε για κάτι άλλο, από άλλες χώρες σε υπερβολικές ωστόσο τιμές.
Και τότε γίνεται αντιληπτό ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία, συγκεκριμένοι παραγωγοί, κα έχουν περιέλθει σε μια κατάσταση προ της χρεοκοπίας» επισήμανε ο Peskov σχολιάζοντας δημοσιεύματα βάσει των οποίων ευρωπαϊκά κράτη, και παρά τις κυρώσεις, αγόρασαν περίπου το μισό υγροποιημένο αέριο της Ρωσίας, τη στιγμή που η Τσεχία ζήτησε από την ΕΕ να εξαιρεθεί και να της επιτραπεί να εισάγει ατσάλι από τη Ρωσία έως το 2028.
«Σε κάθε περίπτωση, τα προϊόντα μας παραμένουν δημοφιλή και αγοράζονται, ακόμα και από ευρωπαϊκές χώρες» επισήμανε ο Peskov.

Κανείς δεν απειλεί την Φινλανδία

Επιπλέον, ο Peskov αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση δυνάμεων στην Φινλανδία στα σύνορα με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα υπερβολικό μέτρο.
«Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση.
Πρώτον, κανείς και τίποτα δεν απειλεί την Φινλανδία.
Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για απολύτως περιττά μέτρα για τη διασφάλιση των συνόρων, επειδή δεν υπάρχει καμία απειλή εκεί.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ένταση» επισήμανε ο Peskov.

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Δεν ζητάμε από τις ΗΠΑ να στείλουν στρατιώτες στον πόλεμο με τη Ρωσία

Η Ουκρανία δεν ζητά από τις ΗΠΑ να στείλουν στρατιώτες τους να πολεμήσουν τη Ρωσία υποστήριξε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Dmitry Kuleba.
Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του Συμβουλίου ΝΑΤΟ – Ουκρανίας, ο Kuleba εξέφρασε την ελπίδα πως το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα καταφέρει να βρει μια λύση προκειμένου να συνδράμει τόσο την Ουκρανία όσο και το Ισραήλ.
«Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να στείλετε τους δικούς σας στρατιώτες στον πόλεμο είναι να βοηθήσετε μια άλλη χώρα να πολεμήσει τον πόλεμό της.
Και ποτέ δεν ζητήσαμε - θα ήθελα να το τονίσω ξανά - η Ουκρανία δεν ζήτησε ποτέ να σταλούν αμερικανικά στρατεύματα.
Και αυτό είναι θέμα αρχής, αυτό είναι που μας διαφοροποιεί σε σχέση με άλλους.
Η συμφωνία μας είναι πολύ δίκαιη: δώστε μας ό,τι χρειαζόμαστε και θα πολεμήσουμε.
Δεν ζητάμε να θυσιάσετε τις ζωές σας» υποστήριξε ο Kuleba.
Πάντως, εξαρχής οι ΗΠΑ είχαν διαμηνύσει πως δεν είχαν καμία πρόθεση να στείλουν Αμερικάνους στρατιώτες να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών κατά της Ρωσίας.

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Ο ουκρανικός στρατός ο πιο ισχυρός στην Ευρώπη

Μάλιστα ο Kuleba υποστήριξε πως ο ουκρανικός στρατός είναι ο ισχυρότερος και ο πιο σκληραγωγημένος στην Ευρώπη
«Η νίκη της Ουκρανίας είναι προς το συμφέρον όχι μόνο της Ουκρανίας αλλά και ολόκληρης της ευρωατλαντικής κοινότητας...
Η υπεράσπιση της Ευρώπης χωρίς την Ουκρανία είναι μια άχρηστη προσπάθεια.
Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, διότι η Ουκρανία έχει τον ισχυρότερο και τον πιο σκληραγωγημένο στρατό στην Ευρώπη» τόνισε ο Kuleba, o οποίος ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αδιέξοδο στο μέτωπο, απάντησε με οργή πως «δεν υπάρχει αδιέξοδο».

Forbes: Νοκ άουτ Leopard 1A5

Για πρώτη φορά, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα ουκρανικής κατασκευής γερμανικό τανκ Leopard 1A5 όπως αναφέρει το Forbes.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως αυτό συνέβη λίγες εβδομάδες αφότου οι Ουκρανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν το εν λόγω τανκ στο μέτωπο.
«Ο ουκρανικός στρατός έχασε ένα άρμα Leopard 1A5 για πρώτη φορά» αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένα άρμα μάχης, το οποίο πιθανότατα ανήκει στην 44η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, εξουδετερώνεται από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.
«Μόλις αποκαλύφθηκε, το απροστάτευτο τανκ έγινε εύκολος στόχος για μια σειρά από χτυπήματα πυροβολικού που στόχευαν εναντίον του με αυξανόμενη ακρίβεια» επισημαίνει το Forbes, το οποίο τονίζει ότι τα Leopard 1A5 είναι τα πιο απροστάτευτα άρματα μάχης στην ουκρανική σύγκρουση και ότι η καταστροφή τους είναι αναπόφευκτη.
Βάσει του δημοσιεύματος, το πρώτο τέτοιο τανκ εξουδετερώθηκε πολύ γρήγορα, πιθανότατα μόλις λίγες εβδομάδες αφότου άρχισαν να χρησιμοποιούνται στη μάχη.
Όπως αναφέρεται, τα Leoprad 1A5 μεταφέρθηκαν από τη Γερμανία στην πρώτη γραμμή χωρίς την απαραίτητη θωράκιση.

Επιθέσεις Ρωσίας με 21 drones και πυραύλους

Διαδοχικές επιθέσεις με 21 drones και τρεις πυραύλους εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία κατά του ουκρανικού εδάφους.
Σύμφωνα με την ουκρανική αεράμυνα, όλα τα drones και οι δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν.
Μάλιστα, υποστηρίζουν πως αν και ο τρίτος ρωσικός πύραυλος δεν κατερρίφθη, παρόλο αυτά δεν βρήκε τον στόχο του.
Όπως αναφέρουν, στόχος ήταν η περιοχή Khmelnitskyi, όπου βρίσκεται αεροπορική βάση της Ουκρανίας καθώς και τα νότια εδάφη της Ουκρανίας.

Πυρά και από φρεγάτα της Μαύρης Θάλασσας

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι φρεγάτα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας εξαπέλυσε επίθεση με τέσσερις πυραύλους cruise εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας.
«Στο πλήρωμα φρεγάτας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανατέθηκε το αναπάντεχο καθήκον να εξαπολύσει πλήγμα με πυραύλους cruise Kalibr το συντομότερο εναντίον εχθρικών στρατιωτικών υποδομών» μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Κερδίζουν έδαφος στην Avdeevka οι Ρώσοι

Κερδίζουν έδαφος στην Avdeevka οι Ρώσοι, οι οποίοι κατάφεραν να ελέγξουν μια βιομηχανική περιοχή νότια της πόλης και να επεκτίνουν τη ζώνη ελέγχου τους.
Όπως αναφέρεται, οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχο τους τη συνοικία του Vinogradniki, νότια της βιομηχανικής περιοχής.
Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν και πλέον ανασυντάσσονται καθώς ετοιμάζονται να αμυνθούν πλέον στις κατοικημένες περιοχές της πόλης.
Στο βόρειο μέτωπο, ο ουκρανικός στρατός συγκέντρωσε εφεδρείες και προχώρησε σε αντεπίθεση στο Stepovoe και δυτικά της Krasnogorovka ενώ στο νότιο μέτωπο, οι Ρώσοι προσπαθούν να φτάσουν στο Severnoe, αν και οι Ουκρανοί δεν τους επιτρέπουν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους.
Ουκρανικά ΜΜΕ θεωρούν την άμυνα της Avdeevka άσκοπη, τονίζοντας ότι ο Zelensky απαιτεί οι Ουκρανοί στρατιώτες να συνεχίσουν να πολεμούν με οποιοδήποτε κόστος.

7_49.jpg
Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Το τελευταίο 24ωρο ο ρωσικός στρατός έπληξε στόχους στο Kryvyi Rih ενώ απέκρουσε τέσσερις επιθέσεις της 57ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας κοντά στο Sinkovka.
Επιπλέον, το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία απέκρουσαν τις επιθέσεις της AFU στην Grigorovka ενώ οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μικρή προέλαση κοντά στο Bahkmut υπό την κάλυψη επιθέσεων της αεροπορίας και του πυροβολικού.
Επίσης, το ρωσικό πυροβολικό κατέστειλε τις επιθέσεις των Ουκρανών κοντά στο Chasov Yar και το Kleshcheyevka, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν κοντά στη Novomikhailovka.
6_59.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης