Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Οι πολίτες της Μιανμάρ, είναι οι πιο φιλάνθρωποι στον κόσμο

Έρευνα: Οι πολίτες της Μιανμάρ, είναι οι πιο φιλάνθρωποι στον κόσμο
Το σχετικό infographic της Statista
Σχετικά Άρθρα
Αν πιστεύετε ότι οι πιο φιλάνθρωπες χώρες βρίσκονται αποκειστικά στη Δύση, τότε κάνετε λάθος.
Σταθερά πρώτοι στη σχετική λίστα βρίσκονται οι πολίτες της φτωχής ασιατικής χώρας Μιανμάρ.
Ειδικότερα, η πιο πρόσφατη έκθεση του Charities Aid Foundation, βασισμένη σε έρευνες της Gallup σε 142 χώρες, εξετάζει τον εθελοντισμό και τη φιλανθρωπική προσφορά των πολιτών.
Όπως infographic της Statista, το 83% των ανθρώπων στη Μιανμάρ έκαναν δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τον μήνα πριν από την έρευνα, το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως.
Στη Μιανμάρ και σε άλλες ασιατικές χώρες, τα υψηλά επίπεδα δωρεών οφείλονται κυρίως στην επιρροή των Βουδιστών και στην πεποίθηση ότι αυτό που κάνουν οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή βελτιώνουν τις πιθανότητές τους να είναι καλύτερη η επόμενη ζωή.
Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι στις χώρες που είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, η έλλειψη γενναιοδωρίας δεν είναι πιθανότατα σημαντικός παράγοντας. Τα περισσότερα από τα έθνη που βρίσκονται χαμηλότερα στη λίστα έχουν υψηλά ποσοστά φτώχειας και έλλειψη διαθέσιμου εισοδήματος, γεγονός που καθιστά πρακτικά αδύνατη τη φιλανθρωπία. Η Υεμένη, για παράδειγμα, με το 4% να προσφέρει σε φιλανθρωπίες, πλήττεται από συγκρούσεις και υπομένει έναν καταστροφικό λιμό.
16417.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης