Τελευταία Νέα
Διεθνή

ECDC: Σε 16.637 εκτιμώνται τα άτομα με HIV στην Ελλάδα

ECDC: Σε 16.637 εκτιμώνται τα άτομα με HIV στην Ελλάδα
Η βελτίωση της πρόσβασης στα τεστ, οδήγησε σε αύξηση 4,2% στις διαγνώσεις HIV
Στις 16.637 εκτιμάται ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).
Από αυτούς, μεγάλο ποσοστό αντιστοιχεί σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών.
Στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, έχει διαγνωστεί περίπου το 75% των οροθετικών ενώ στο 85% ανέρχεται το ποσοστό των διαγνώσεων στους ομοφυλόφιλους.
Στην έκθεση, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία του 2022, επισημαίνονται η πρόοδος όσον αφορά στην επίτευξη των παγκόσμιων στόχων, οι προκλήσεις και οι τάσεις στο HIV/AIDS σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια. Όπως αναφέρεται, παρόλο που έχει σημειωθεί πρόοδος στην αντιμετώπιση του HIV, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις στη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη της μόλυνσης.
Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι 110.486 νέες διαγνώσεις HIV έγιναν στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια το 2022, ανεβάζοντας τις συνολικές διαγνώσεις σε 2,4 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με το ECDC, βασικά βήματα για σταματήσει η αύξηση των κρουσμάτων, είναι η βελτίωση της πρόσβασης στα τεστ και στη θεραπεία, μαζί με την αναγνώριση και αντιμετώπιση του επίμονου στίγματος και των διακρίσεων που σχετίζονται με τον HIV και εμποδίζουν τα άτομα να αναζητήσουν διάγνωση και φροντίδα.
Η βελτίωση της πρόσβασης στα τεστ, οδήγησε σε αύξηση 4,2% στις διαγνώσεις HIV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης