Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Αυτοί είναι οι 12 όμηροι που απελευθέρωσε η Hamas

Γάζα: Αυτοί είναι οι 12 όμηροι που απελευθέρωσε η Hamas
Σε αντάλλαγμα για τους ομήρους, 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν από το Ισραήλ 
Δέκα Ισραηλινοί όμηροι έχουν μεταφερθεί από τη Hamas στον Ερυθρό Σταυρό, αναφέρει εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, προσθέτοντας ότι απελευθερώθηκαν επίσης 2 Ταϊλανδοί.
Σε αντάλλαγμα για τους ομήρους, 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν από το Ισραήλ αργότερα την Τρίτη, λέει ο εκπρόσωπος.

Ο κατάλογος των 10 Ισραηλινών που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς:

• Ditza Heiman, 84 ετών, από το Kibbutz Nir Oz, μητέρα τεσσάρων παιδιών, μητριά τριών παιδιών, γιαγιά 20 παιδιών και προγιαγιά πέντε παιδιών.
• Tamar (Tami) Metzger, 78 ετών, από το Kibbutz Nir Oz. Ο σύζυγός της, Yoram Metzger, 80 ετών, παραμένει όμηρος στη Γάζα.
• Ada Sagi, 75 ετών, από το Kibbutz Nir Oz. Μητέρα τριών παιδιών, έμαθε αραβικά για να κάνει φιλίες με τους γείτονές της και αργότερα δίδαξε τη γλώσσα σε άλλους ως έναν τρόπο να βελτιώσει την επικοινωνία με τους Παλαιστίνιους που ζουν στα νοτιοανατολικά σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.
• Η γεννημένη στις Φιλιππίνες Noralin Babadila Agojo, γνωστή και ως Nora ή Natalie, 60 ετών. Την πήραν από το Κιμπούτς Νιρίμ στις 7 Οκτωβρίου και ο ισραηλινής καταγωγής σύζυγός της Γκίντεον Μπαμπάνι σκοτώθηκε. Το ζευγάρι ζούσε στην κεντρική πόλη Yehud και επισκεπτόταν φίλους στο κιμπούτς.
• Rimon Kirsht Buchshtav, 36 ετών, επίσης από το Kibbutz Nirim. Ο σύζυγός της, Yagev Buchshtav, 34 ετών, παραμένει όμηρος στη Γάζα.
• Η Mia Leimberg, 17 ετών, η μητέρα της, Gabriela Leimberg, 59 ετών, και το μέλος της οικογένειας Clara Marman, 62 ετών. Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ απήχθησαν από το κιμπούτς Nir Yitzhak στις 7 Οκτωβρίου.
• Η γεννημένη στην Αργεντινή Ofelia Roitman, 77 ετών, από το κιμπούτς Nir Oz.
• Meirav Tal, 54 ετών, από το κιμπούτς Nir Oz. Κρατήθηκε όμηρος μαζί με τον σύντροφο Yair Yaakov, 59 ετών, πατέρα των αδελφών Or Yaakov, 16 ετών, και Yagil Yaakov, 13 ετών, οι οποίοι απελευθερώθηκαν τη Δευτέρα.

Δύο Ταϊλανδοί αφέθηκαν ελεύθεροι

Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu αναφέρεται ότι οι δύο μη Ισραηλινοί που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς στη Γάζα είναι υπήκοοι της Ταϊλάνδης.
Το ζευγάρι δεν κατονομάζεται. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύει ότι 15 Ταϊλανδοί πολίτες παραμένουν όμηροι στη Γάζα.
Το γραφείο του Νετανιάχου επιβεβαιώνει επίσης τον κατάλογο των απελευθερωμένων ισραηλινών αιχμαλώτων, εννέα ηλικιωμένες γυναίκες και ένα έφηβο κορίτσι, και επανέλαβε τον όρκο του για την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης