Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νetanyahu (Ισραήλ): Η Λωρίδα της Γάζας πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί και να αποριζοσπαστικοποιηθεί όπως η μεταπολεμική Γερμανία

Νetanyahu (Ισραήλ): Η Λωρίδα της Γάζας πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί και να αποριζοσπαστικοποιηθεί όπως η μεταπολεμική Γερμανία
Ο Netanyahu θέλει τους κατοίκους της Γάζας «ενσωματωμένους σε μια σύγχρονη φιλελεύθερη κοινωνία, όπως το Ισραήλ»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι αφού το Ισραήλ νικήσει τη Hamas, πρέπει να «αποστρατιωτικοποιήσει» και να «αποριζοσπαστικοποιήσει» τον πληθυσμό της Γάζας, προσθέτοντας ότι ήταν «ακριβώς αυτό που έγινε στη Γερμανία» μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
«Μπορεί να είναι αδύνατο να καταστραφεί ο εθνικοσοσιαλισμός, γιατί υπάρχουν ακόμα νεοναζί. Αλλά το ναζιστικό καθεστώς καταστράφηκε. Υπήρξε αποναζιστικοποίηση, η κουλτούρα άλλαξε», σημείωσε σχετικά ο Netanyahu, τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω «ολικής στρατιωτικής νίκης και αλλαγή κουλτούρας, εκπαίδευση και μάθηση από τα λάθη του παρελθόντος».
«Τα πράγματα αλλάζουν και στον αραβικό κόσμο», συνέχισε ο Netanyahu.
Ακολούθως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξυπονόησε πως το μέλλον που επιφυλάσσεται για τους κατοίκους της Γάζας σε περίπτωση ήττας της Hamas, προσιδιάζει στις συνθήκες ζωής του αραβόφωνου πληθυσμού εντός Ισραήλ.
Εξήγησε, δηλαδή, ότι θα πρέπει οι κάτοικοι της Γάζας να «είναι ενσωματωμένοι σε μια σύγχρονη φιλελεύθερη κοινωνία, όπως το Ισραήλ. Μπορεί να γίνει, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε ότι πρέπει να γίνει.»
Ενώ κατέληξε, διερωτώμενος: «Τι νόημα έχει να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο και να εξαλείψουμε τη Hamas, αν, μετέπειτα, δεν εργαστούμε για την αποριζοσπαστικοποίηση της Γάζας;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης