Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ και δέος: Τρόμος στους Ουκρανούς από τη ρωσική φρεγάτα «Admiral Makarov» με τους φονικούς πυραύλους «Kalibr»

Σοκ και δέος: Τρόμος στους Ουκρανούς από τη ρωσική φρεγάτα «Admiral Makarov» με τους φονικούς πυραύλους «Kalibr»
Η νότια διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) προειδοποίησε ότι η απειλή πυραυλικών επιθέσεων από το εν λόγω πλοίο παραμένει υψηλή θέτοντας σε συναγερμό τις Αρχές
Η Ρωσία έθεσε σε επιφυλακή το πολεμικό πλοίο Admiral Makarov στη Μαύρη Θάλασσα την περασμένη Δευτέρα 17/11, παρά την ισχυρή καταιγίδα, όπως ανέφεραν οι Αμυντικές Δυνάμεις της Νότιας Ουκρανίας, όπως ανέφερε η Kyiv Independent.
Η νότια διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) προειδοποίησε ότι η απειλή πυραυλικών επιθέσεων από το εν λόγω πλοίο παραμένει υψηλή θέτοντας σε συναγερμό τις Αρχές.
Το Admiral Makarov είναι μια πυραυλική φρεγάτα Project 11356 που είναι ικανή να μεταφέρει έως και οκτώ πυραύλους κρουζ Kalibr και να επιτίθεται σε επίγειους στόχους.
Το 2022, η φρεγάτα συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον ουκρανικών διυλιστηρίων και αποθηκών καυσίμων στα περίχωρα της Οδησσού.
Νωρίτερα τον Οκτώβριο, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) που εδρεύει στην Ουάσιγκτον ανέφερε την κίνηση ρωσικών στρατιωτικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων των φρεγατών Admiral Makarov και Admiral Essen, από τη Σεβαστούπολη στο Novorossiysk.
Πιθανότατα έγινε για να προστατευθούν τα πλοία από περαιτέρω ουκρανικές επιθέσεις.
Η ναυτική ομάδα περιελάμβανε επίσης τρία υποβρύχια ντίζελ, πέντε πλοία προσγείωσης και πολλά πλοία μικρών πυραύλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης