Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αρχηγοί της CIA και της Mossad συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

Οι αρχηγοί της CIA και της Mossad συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό του Κατάρ
Η συνάντηση είχε ως θέμα «τη βελτιστοποίηση της προόδου που σημειώθηκε με την παράταση της συμφωνίας για την ανθρωπιστικής παύση και την εκκίνηση περαιτέρω συνομιλιών σχετικά με την επόμενη φάση πιθανής συμφωνίας», δήλωσε η πηγή στο Reuters
Οι αρχηγοί της αμερικανικής CIA και της ισραηλινής Mossad συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στην Doha για να μιλήσουν για την «επόμενη φάση» πιθανής συμφωνίας ανάμεσα στην Hamas και το Ισραήλ μετά την επέκταση της διήμερης παράτασης της ανακωχής ανάμεσα στις δύο εμπόλεμες πλευρές, δήλωσε πληροφορημένη πηγή.
Η συνάντηση είχε ως θέμα «την βελτιστοποίηση της προόδου που σημειώθηκε με την παράταση της συμφωνίας για την ανθρωπιστικής παύση και την εκκίνηση περαιτέρω συνομιλιών σχετικά με την επόμενη φάση πιθανής συμφωνίας», δήλωσε η πηγή στο Reuters.
Η έκβαση των συνομιλιών, στις οποίες συμμετείχαν και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, είναι ασαφές, πρόσθεσε η πηγή.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ είχε δηλώσει ότι η Ντόχα ενεργεί για την εφαρμογή «διαρκούς εκεχειρίας» στην Γάζα.
Ο David Barnea, αρχηγός της Mossada, ο William Burns, αρχηγός της CIA και ο πρωθυπουργός του Κατάρ Σέιχ Muhammad Bin Abdulrahman al-Thani συναντήθηκαν μία ημέρα αφού το Κατάρ ανακοίνωσε διήμερη παράταση της αρχικής τετραήμερης ανακωχής στην Γάζα.
Το Κατάρ, όπου πολλά μέλη της ηγεσίας της Hamas έχουν την βάση τους, ηγείται των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην παλαιστινιακή οργάνωση και το Ισραήλ.
Ο William Burns και ο David Barnea είχαν βρεθεί και πάλι στο Κατάρ για να συναντήσουν τον Sheikh Mohammed στις 9 Νοεμβρίου.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο William Burns βρίσκεται στο Κατάρ για συναντήσεις σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που συμπεριλαμβάνουν συνομιλίες για τους ομήρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης