Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την παράταση της παύσης των εχθροπραξιών στη Γάζα χαιρέτισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg

Την παράταση της παύσης των εχθροπραξιών στη Γάζα χαιρέτισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg
Για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Stoltenberg ανέφερε ότι οι εντάσεις αυξάνονται και τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσει τη σταθερότητα στην περιοχή…
Την παράταση της παύσης των εχθροπραξιών στη Γάζα χαιρέτησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, σε δηλώσεις του προς τον Τύπο, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Η παράταση της παύσης των εχθροπραξιών θα επιτρέψει την αναγκαία ανακούφιση για τους ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων και την παράδοση περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε ο Stoltenberg.
Μιλώντας για την Ουκρανία, ο Stoltenberg αναφέρθηκε στις «έντονες μάχες» κατά μήκος της πρώτης γραμμής και στα «κύματα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των ουκρανικών πόλεων», τονίζοντας ότι τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.
Ο Stoltenberg χαιρέτισε τις πρόσφατες ανακοινώσεις των Συμμάχων για πρόσθετη στήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρόσθετης οικονομικής στήριξης από τη Γερμανία και την Ολλανδία, το άνοιγμα κέντρου εκπαίδευσης για Ουκρανούς πιλότους στη Ρουμανία για F-16 και έναν συνασπισμό 20 χωρών για τον συντονισμό των προσπαθειών για την παροχή περισσότερης αντιαεροπορικής άμυνας προς την Ουκρανία.
Ο Stoltenberg τόνισε ότι «όσο ισχυρότερη είναι η Ουκρανία στο πεδίο της μάχης τόσο ισχυρότερη θα είναι και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημειώνοντας ότι η απόφαση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ανήκει στην Ουκρανία και μόνο σε αυτήν.
Τέλος, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είπε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης για την Κίνα, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για «τις απειλές και τις ευκαιρίες στη νότια γειτονιά μας».
Για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Stoltenberg ανέφερε ότι οι εντάσεις αυξάνονται και τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσει τη σταθερότητα στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης