Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ με τη συμμετοχή Lavrov στη σύνοδο του ΟΑΣΕ - Μποϊκοτάζ από Ουκρανία, Βαλτική - Δίνει εναέριο χώρο η Βουλγαρία

Θρίλερ με τη συμμετοχή Lavrov στη σύνοδο του ΟΑΣΕ - Μποϊκοτάζ από Ουκρανία, Βαλτική - Δίνει εναέριο χώρο η Βουλγαρία
Η Ουκρανία θα μποϊκοτάρει τη συνάντηση του ΟΑΣΕ
Σχετικά Άρθρα
Σε εξέλιξη βρίσκεται το διπλωματικό θρίλερ για τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov στη Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια.
Η Ουκρανία θα μποϊκοτάρει τη συνάντηση του ΟΑΣΕ στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, τα Σκόπια, μετά την πρόσκληση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπεύει να συμμετάσχει, αναφέρει το AFP.
Η ανακοίνωση ήρθε την επομένη της δήλωσης της Βουλγαρίας ότι θα ανοίξει τον εναέριο χώρο της στον Ρώσο υπουργό - κάνοντας μια διπλωματική εξαίρεση στους ευρωπαϊκούς αιθέρες που είναι κλειστοί για τη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba θα "μποϊκοτάρει την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ για την απόφαση να επιτραπεί η συμμετοχή του Λαβρόφ", δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κιέβου Oleg Nikolenko.
Το Κίεβο είχε ζητήσει τον αποκλεισμό της Μόσχας από τον οργανισμό. "Πρέπει να συνεργαστούμε για να σώσουμε τον ΟΑΣΕ από τη Ρωσία", δήλωσε ο Nikolenko στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να απομακρυνθεί από τον ΟΑΣΕ, καθώς "εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη ένοπλη επίθεση στην Ευρώπη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου".

Μποϊκοτάζ και από Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία 

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία δήλωσαν επίσης την Τρίτη ότι οι κορυφαίοι διπλωμάτες τους δεν θα συμμετάσχουν στη συνάντηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσκληση προς τον Lavrov.
Σε κοινή δήλωσή τους, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Βαλτικής δήλωσαν ότι η προγραμματισμένη παρουσία του Lavrov "κινδυνεύει να νομιμοποιήσει την επιθετική Ρωσία ως νόμιμο μέλος της κοινότητας των ελεύθερων εθνών μας".
Μιλώντας σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας, Margus Tsahkna, δήλωσε:
Η παρουσία του Lavrov ευτελίζει τα αποτρόπαια εγκλήματα που συνεχίζει να διαπράττει η Ρωσία.
Η θέση του είναι σε ένα ειδικό δικαστήριο, όχι στο τραπέζι του ΟΑΣΕ.
Πέρυσι, η Πολωνία που φιλοξένησε τον ΟΑΣΕ αρνήθηκε να αφήσει τον Lavrov να παραστεί, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Ρωσίας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης