Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Scholz: Η βοήθεια στην Ουκρανία είναι υπαρξιακής σημασίας για την Ευρώπη - Δεν σταματάμε

Επιμένει ο Scholz: Η βοήθεια στην Ουκρανία είναι υπαρξιακής σημασίας για την Ευρώπη - Δεν σταματάμε
Κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν, εάν ο Putin κερδίσει τον πόλεμο είπε ο Γερμανός καγκελάριος
Σχετικά Άρθρα
Η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία είναι υπαρξιακής σημασίας για την Ευρώπη υποστήριξε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος επιχείρησε να καθησυχάσει τον γερμανικό λαό και τις γερμανικές επιχειρήσεις ότι η κυβέρνηση του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και για την υποστήριξη της ζωτικής για την χώρα βαριάς βιομηχανίας μετά την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να μπλοκάρει 60 δισ ευρώ στον προϋπολογισμό του 2024.

Δεν σταματάμε

«Θα συνεχίσουμε με αυτήν την βοήθεια για όσο χρειαστεί.
Αυτή η βοήθεια είναι υπαρξιακής σημασίας.
Για την Ουκρανία αλλά επίσης και για την Ευρώπη.
Κανείς από εμάς δεν θέλει να φανταστεί με τι ακόμα πιο σοβαρές συνέπειες θα ήμασταν αντιμέτωποι, εάν ο Putin κέρδιζε αυτόν τον πόλεμο» είπε ο Scholz μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο, η Γερμανία είναι μαζί με τις ΗΠΑ από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Ουκρανίας, όσον αφορά την προμήθεια της με όπλα.
Όπως είπε ο Scholz, η Γερμανία δεν πρέπει να εγκαταλείψει τη βοήθεια προς την Ουκρανία διότι θα ήταν μια ανεύθυνη κίνηση που θα έβαζε σε κίνδυνο το μέλλον της Γερμανίας.

Καθησυχαστικός

Υπενθυμίζεται πως στις 15 Νοεμβρίου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης Scholz να ανακατανείμει αχρησιμοποίητα κεφάλαια ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν εγκριθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας της covid σε πρωτοβουλίες για την πράσινη ενέργεια και την υποστήριξη της βιομηχανίας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία ότι η οικονομία της Γερμανίας θα μπορούσε να αποδυναμωθεί ακόμα περισσότερο.
Η απόφαση αυτή άλλωστε έθεσε υπό αμφισβήτηση και την παραδοσιακά αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία, πυροδοτώντας προειδοποιήσεις ότι οι γερμανικές εταιρείες θα μπορούσαν να στερηθούν στήριξης κάτι που θα τις διατηρούσε ανταγωνιστικές παγκοσμίως.
«Θα ήταν ένα σοβαρό και ασυγχώρητο λάθος να παραμελήσουμε τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας μπροστά σε όλες αυτές τις οξείες προκλήσεις» υπογράμμισε ο Scholz, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα τελειώσει το πρόγραμμα περιορισμού των τιμών της ενέργειας έως τα τέλη του 2023.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως εάν οι τιμές εκτοξευθούν στα ύψη, η κυβέρνηση θα δράσει άμεσα.

Άμεσα ο προϋπολογισμός

Επιπλέον, έσπευσε να επισημάνει πως η κυβέρνηση του συνεργάζεται με το γερμανικό κοινοβούλιο στην κατάρτιση ενός προϋπολογισμού για το 2024 το συντομότερο δυνατό, αναφέροντας πως αυτός θα μπορούσε να περιλαμβάνει και περιορισμό δαπανών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης