Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο ενόψει συνεδρίασης OPEC+ (30/11) - Το Brent άνω των 80 δολ.

Κέρδη για το πετρέλαιο ενόψει συνεδρίασης OPEC+ (30/11) - Το Brent άνω των 80 δολ.
Η συνεδρίαση του OPEC+ θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 30 Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά κινούνται σήμερα (28/11/2023), οι τιμές του πετρελαίου, με την τιμή του Brent να αυξάνεται πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, λόγω των προσδοκιών ο OPEC+ θα αποφασίσει περικοπές στην παραγωγή.
Η συνεδρίαση του OPEC+ θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη (30/11/2023).
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωναν άνοδο 72 σεντς ή 0,9% στα 80,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) κέρδισαν 69 σεντς ή 0,9% στα 75,55 δολάρια.
«Αν δεν υπάρξει κάποια αρνητική έκπληξη, η πρόσφατη πτώση των τιμών πιθανόν να θεωρηθεί ως αγοραστική ευκαιρία, ειδικά αν συμφωνηθούν περαιτέρω περικοπές», δήλωσε ο Tamas Varga από τη PVM, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του OPEC+.
Την περασμένη εβδομάδα, η αγορά κατέρρευσε όταν ο OPEC+ -ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας- ανέβαλε για τις 30 Νοεμβρίου τη συνάντηση για να εξομαλύνει τις διαφορές σχετικά με τους στόχους παραγωγής για τους παραγωγούς της Αφρικής. Η ομάδα έχει έκτοτε κινηθεί προς την κατεύθυνση ενός συμβιβασμού, δήλωσαν τέσσερις πηγές του OPEC+ στο Reuters την Παρασκευή, βοηθώντας ενδεχομένως τον de facto ηγέτη της ομάδας, τη Σαουδική Αραβία, να βρει συναίνεση σχετικά με την ανάγκη εμβάθυνσης των περικοπών της παραγωγής.
«Η Σαουδική Αραβία μπορεί να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί για 60 συνεχόμενες ημέρες. Αυτό μπορεί να αμβλύνει την αντίθεση των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε κίνηση για τη σύσφιξη των αγορών πετρελαίου και τη στήριξη των τιμών», ανέφερε η ANZ Research σε σημείωμά της την Τρίτη.
Το πετρέλαιο βρήκε επίσης στήριξη από ένα αδύναμο δολάριο -που καθιστά το πετρέλαιο φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων και τείνει να αντανακλά μεγαλύτερη διάθεση για ρίσκο μεταξύ των επενδυτών- και από τις προσδοκίες ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Τέσσερις αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτίμησαν κατά μέσο όρο ότι ο τελευταίος γύρος των εβδομαδιαίων εκθέσεων για την προσφορά των ΗΠΑ θα δείξει ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης