Τελευταία Νέα
Διεθνή

The National Interest: Τα ρωσικά Su-30SM κάνουν μεγάλες ζημιές στην Ουκρανική αεράμυνα

The National Interest: Τα ρωσικά Su-30SM κάνουν μεγάλες ζημιές στην Ουκρανική αεράμυνα
Όπως διευκρίνισε το τμήμα υποστήριξης πληροφοριών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθήκον των πληρωμάτων Su-30SM και Su-24M είναι να ανιχνεύουν και να καταστρέφουν μη επανδρωμένα σκάφη και ταχύπλοα αποβατικά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί σύγχρονα μαχητικά Su-30SM για να πραγματοποιήσει ελιγμούς εκτροπής κατά της αεράμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει το The National Interest.
«Οι πιλότοι Su-30SM προσελκύουν την προσοχή της ουκρανικής αεράμυνας και τα βομβαρδιστικά μεγάλου ύψους εκτελούν αποστολές», αναφέρει το The National Interest.
Επίσης επεσήμανε ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ρωσικό μαχητικό ικανό να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα πτήσης 2,0 Mach σε συνδυασμό με αεροσκάφη Su-35 για περιπολίες και επιχειρήσεις μάχης στο έδαφος της Ουκρανίας.
Το The National Interest πρόσθεσε ότι το 2022 ο ρωσικός στρατός παρέλαβε την πρώτη παρτίδα νέων μαχητικών αυτής της σειράς Su-30SM.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε ένα βίντεο στο οποίο αεροσκάφη Su-30SM και Su-24M της ναυτικής αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας περιπολούν στα ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας και καταστρέφουν ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη.
Όπως διευκρίνισε το τμήμα υποστήριξης πληροφοριών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθήκον των πληρωμάτων Su-30SM και Su-24M είναι να ανιχνεύουν και να καταστρέφουν μη επανδρωμένα σκάφη και ταχύπλοα αποβατικά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Απίστευτη εξέλιξη: Το ρωσικό Su-57 θα εφοδιάζεται με σμήνος μίνι drones το οποίο θα μπορεί να ελέγχει κατά την επίθεση

Μίνι-drones έχουν δημιουργηθεί για το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57, τα οποία θα είναι ενσωματωμένα στο αεροσκάφος.
Το Su-57 θα μπορεί να ελέγχει μια ομάδα τέτοιων drones, και να τα κατευθύνει σε επίθεση.
«Έχουν δημιουργηθεί Mini-UAV για διάφορους σκοπούς για το Su-57, το οποίο το αεροσκάφος μπορεί να φέρει σε εξωτερική θέση ή και στο διαμέρισμα της ατράκτου.
Προβλέπεται ότι το μαχητικό θα εκτοξεύσει πολλά drones κάθε φορά δημιουργώντας σμήνος drones τα οποία θα εκτελούν τακτικές επίθεσης».
Πρόσθεσε ότι «μιλάμε για επιθετικά drones, οχήματα αναγνώρισης και drones ηλεκτρονικού πολέμου».
Συγκεκριμένα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ρίφθηκαν σε δεκάδες μονάδες από την ομάδα Su-57 θα επιτρέψουν στα μαχητικά να διαπεράσουν την αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού, τόσο λόγω υπερφόρτωσης των καναλιών πληροφόρησής τους όσο και μέσω μιας συγκεντρωμένης επίθεσης στα συστήματά τους.
Τον Απρίλιο του 2021, αναφέρθηκε ότι το Su-57 θα τροποποιηθεί ώστε να ελέγχει μια ομάδα μικρών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.
Το Su-57 είναι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς. Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογίες stealth και προηγμένα ηλεκτρονικά.
Ως μέρος του τρέχοντος κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις θα πρέπει να λάβουν 76 Su-57 έως το 2027.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης