Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (Πρώην CIA): Πανάκριβα σκουπίδια τα Patriot, κρίθηκαν αναποτελεσματικά στην Ουκρανία

Larry Johnson (Πρώην CIA): Πανάκριβα σκουπίδια τα Patriot, κρίθηκαν αναποτελεσματικά στην Ουκρανία
Ο Larry Johnson επεσήμανε επίσης ότι λόγω της περιορισμένης ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών να προμηθεύουν την Ουκρανία με τα απαραίτητα όπλα στις σωστές ποσότητες, η τακτική και στρατηγική εικόνα για την Ουκρανία φαίνεται ζοφερή
Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποδείχθηκε ότι ήταν αναποτελεσματικό όπλο στην Ουκρανία, κατήγγειλε ο Larry Johnson, πρώην αξιωματούχος της CIA.
Η Ουκρανία δεν έχει κανένα αποτελεσματικό σύστημα αεράμυνας.
Και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν συστήματα που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν, παρά τις συζητήσεις ότι θα χορηγήσουν νέα όπλα.
Δεν τα έχουμε.
Έχουμε ήδη παράσχει ένα σύστημα Patriot το οποίο αποδείχθηκε αναποτελεσματικό, τελικά τα patriots είναι ακριβά σκουπίδια».
Ο Larry Johnson επεσήμανε επίσης ότι λόγω της περιορισμένης ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών να προμηθεύουν την Ουκρανία με τα απαραίτητα όπλα στις σωστές ποσότητες, η τακτική και στρατηγική εικόνα για την Ουκρανία φαίνεται ζοφερή.
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη αποδείξει τις δυνατότητές του να νικήσει δυτικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.
Τον Μάιο 2023, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έπληξαν το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.
Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Denis Manturov, σήμερα μόνο τα εγχώρια αντιαεροπορικά συστήματα είναι ικανά να καταστρέψουν πυραύλους αυτού του τύπου.

Τα χτυπήματα ακριβείας των Ρώσων έχουν ελαχιστοποιήσει τους νεκρούς αμάχους στην Ουκρανία

Η εντολή Putin είναι να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες αμάχων στην Ουκρανία , εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο συνταξιούχος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϊ Andrew Napolitano ρώτησε πώς οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τον αριθμό των θανάτων αμάχων στο ελάχιστο κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, ενώ οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν τεράστιες απώλειες.
«Για αυτό ονομάζεται ειδική στρατιωτική επιχείρηση και όχι πόλεμος.
Η Ρωσία δεν παίζει απλά παιχνίδια με λέξεις - αυτός ήταν ένας πολύ συγκεκριμένος όρος και μια άμεση οδηγία από τον Putin.
Καταλαβαίνει ότι οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με τη δολοφονία αμάχων», απάντησε ο Larry Johnson.
Ως παράδειγμα, ο Larry Johnson ανέφερε τον αγγλοαμερικανικό βομβαρδισμό της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος σκότωσε μεγάλο αριθμό αμάχων.
Αυτό, σύμφωνα με τον Larry Johnson, όχι μόνο δεν έφερε τη νίκη πιο κοντά, αλλά και την καθυστέρησε, ενισχύοντας την υποστήριξη προς τον Hitler μεταξύ των Γερμανών.
Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός είναι εξαιρετικά ακριβής και προσεκτικός όταν εκτελεί χτυπήματα και το καθεστώς του Κιέβου, ακόμη και εάν το θέλει για λόγους εντυπώσεων, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας για απώλειες αμάχων.
Οι Ουκρανοί μπορεί να κατηγορούν, αλλά αν ήταν αλήθεια, θα δημοσίευαν όλες τις φωτογραφίες των νεκρών αμάχων.
Αλλά δεν το κάνουν, ενώ το βλέπουμε αυτό στην Παλαιστίνη, όπου πολλοί άμαχοι πεθαίνουν λόγω των ισραηλινών επιθέσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης