Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άδοξο τέλος - Αποκάλυψη: Το ΝΑΤΟ πιέζει την Ουκρανία για ειρήνη - Ακριβά σκουπίδια... τα Patriot, Zelensky όπως Mussolini

Άδοξο τέλος - Αποκάλυψη: Το ΝΑΤΟ πιέζει την Ουκρανία για ειρήνη - Ακριβά σκουπίδια... τα Patriot, Zelensky όπως Mussolini
Larry Johnson (Πρώην CIA): Πανάκριβα σκουπίδια τα Patriot, κρίθηκαν αναποτελεσματικά στην Ουκρανία - Scott Ritter (πρώην CIA): Η καλύτερη ημέρα για την Ουκρανία – Το ΝΑΤΟ πιέζει για ειρήνη με την Ρωσία
(upd28) Η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας, επιδεινώνεται καθημερινά για την Ουκρανία και τα εδάφη που ανέκτησε κατά την διάρκεια της 5μηνης αντεπίθεσης αρχίζει να τα χάνει από τις επιθετικές κινήσεις των Ρώσων…
Η ακραία καταιγίδα που έπληξε την Μαύρη Θάλασσα την έχει μετατρέψει στην πιο επικίνδυνη θάλασσα διεθνώς επειδή η καταιγίδα έσπασε τα δίχτυα προστασίας και διασκόρπισε τις νάρκες, οι οποίες έχουν παρασυρθεί σε όλη τη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα
Εν τω μεταξύ ο βασικός πόλος ενδιαφέροντος έχει εστιαστεί στην πίεση που ασκεί το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία να προχωρήσει σε ειρήνη με την Ρωσία… τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία αναφέρουν πρώην στελέχη της CIA…
Επίσης δεν διστάζουν να επικρίνουν την αναποτελεσματικότητα των Patriot τα οποία προσέξτε οι ίδιοι οι αμερικανοί τα αποκαλούν ακριβά σκουπίδια…
Ένα στοιχείο που έχει αναδείξει και το bankingnews (ΒΝ) είναι ότι το Ισραήλ σε διάστημα ενός μήνα σκότωσε διπλάσιους αμάχους από ότι σκότωσαν οι ρώσοι σε διάστημα 2 ετών μαχών από πυραυλικές επιθέσεις… και άλλους βομβαρδισμούς…
Η στάση της Ρωσίας στο σκέλος αυτό πρέπει να αναγνωριστεί αποδεικνύει και το σχέδιο Putin… η Ρωσία δεν επιτίθεται με μίσος στους Ουκρανούς όπως κάνουν οι Ισραηλίτες στους παλαιστίνιους.

Putin: Τέλος η δικτατορία των ΗΠΑ - Χωρίς μια ισχυρή Ρωσία, καμία μόνιμη παγκόσμια τάξη δεν είναι δυνατή

Ομιλία - κόλαφος από τον ρώσο προέδρο Putin, ο οποίος τόνισε την κυριαρχία της Ρωσίας σε παγκόσμιο επίπεδο εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο «για τέλος στην ηγεμονία του ενός» μιλώντας στο Παγκόσμιο Ρωσικό Λαϊκό Συμβούλιο.
Η σύγχρονη Ρωσία επιστρέφει, ενισχύει και αυξάνει την κυριαρχία της ως παγκόσμια δύναμη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
«Υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και την ευημερία του λαού μας. Το υψηλότερο ιστορικό δικαίωμα είναι η Ρωσία να είναι είναι μια ισχυρή, ανεξάρτητη δύναμη, μια χώρα-πολιτισμός», τόνισε ο πρόεδρος.
Το νόημα, η αξία και το πραγματικό περιεχόμενο της κυριαρχίας είναι πρώτα απ' όλα η ελευθερία της χώρας και του λαού, σημείωσε ο αρχηγός του κράτους. 
Αυτήν την αληθινή ελευθερία υπερασπίζονται σήμερα οι στρατιώτες μας στη ζώνη των ειδικών επιχειρήσεων
Ο πρόεδρος ζήτησε εκείνη τη στιγμή να τιμηθεί η μνήμη των πεσόντων στρατιωτών, με ενός λεπτού σιγή.

«Είναι η χώρα μας, ο ρωσικός κόσμος, όπως έχει συμβεί περισσότερες από μία φορές στην ιστορία, που έχει μπλοκάρει τον δρόμο όσων σήμερα διεκδικούν την παγκόσμια κυριαρχία, την αποκλειστικότητά τους», τόνισε ο Putin
Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, η Ρωσική Ομοσπονδία αγωνίζεται τώρα για την ελευθερία όλου του κόσμου. «Τώρα παλεύουμε για την ελευθερία όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά ολόκληρου του κόσμου», σημείωσε.
«Λέμε ανοιχτά ότι η δικτατορία ενός ηγεμόνα -το βλέπουμε, το βλέπουν όλοι τώρα- είναι εξαθλιωμένος, έχει πάει, όπως λένε, σε αταξία και είναι απλώς επικίνδυνη χώρα για τους γύρω μας», είπε ο Ρώσος ηγέτης φωτογραφίζοντας τις ΗΠΑ. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό είναι ήδη ξεκάθαρο σε ολόκληρη την παγκόσμια πλειοψηφία».
Όπως σημείωσε ο ρώσος πρόεδρος, η Ρωσία «είναι τώρα στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας μιας πιο δίκαιης παγκόσμιας τάξης». 
«Χωρίς μια κυρίαρχη, ισχυρή Ρωσία, καμία μόνιμη, σταθερή παγκόσμια τάξη δεν είναι δυνατή», προειδοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος.
 

Medinsky (Ρωσία): Θα υπογράφαμε συνθήκη ειρήνης με την Ουκρανία, αλλά δεν ήθελε η Δύση

Η αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους ήταν ένας από τους βασικούς όρους της Μόσχας κατά τις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο την άνοιξη του 2022, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Vladimir Medinsky.
«Η απαίτηση για ουδετερότητα και μη είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν πολύ σημαντική, αλλά η αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία ήταν άνευ όρων απαίτησή μας» είπε.
Ο Medinsky σημείωσε ότι η Ρωσία επεδίωξε επίσης την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δημοκρατιών του Donbass.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα προέβαλε την ανάγκη προστασίας του ρωσόφωνου πληθυσμού στην περιοχή.
Όπως σημειώνεται, η Ρωσία δεν έθεσε ποτέ ως στόχο να κατακτήσει την Ουκρανία, αλλά οι δυτικές χώρες και ο Vladimir Putin έσυραν και τα δύο κράτη σε εχθροπραξίες, πρόσθεσε ο Medinsky.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας τόνισε ότι εάν το Κίεβο είχε υπογράψει συνθήκη ειρήνης τον Απρίλιο του περασμένου έτους, θα είχε σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων.
Επεσήμανε δε ότι τον Απρίλιο του 2022, εκτός από τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson, οι επικεφαλής του State Department και του Πενταγώνου, καθώς και άλλοι «σύμβουλοι», πέταξαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και «συμβούλεψαν» την κυβέρνηση να μη συνάψει συνθήκη ειρήνης.
Ο Medinsky είπε ακόμη ότι τώρα η σύναψη ειρήνης με το Κίεβο είναι δυνατή εάν εκπληρωθούν οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ τις διαπραγματεύσεις, κατέληξε.

Αποκάλυψη από τον ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας: Στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ παραδέχτηκαν την αποτυχία της Ουκρανικής αντεπίθεσης

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, πολλοί υπουργοί «χαμηλόφωνα» αλλά «με ανησυχία» παραδέχτηκαν ότι τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά της Ρωσίας ήταν πολύ μακριά από τις προσδοκίες, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Peter Szijjártó, σε ομιλία του που μεταδόθηκε στο Facebook.
«Από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο πεδίο της μάχης, ούτε σημαντική πρόοδος. Πολλοί το έχουν παραδεχτεί αυτό. Χαμηλόφωνα μεν, με προσοχή, αλλά το έχουν παραδεχτεί», αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής διπλωματίας, μεταφέροντας τις τοποθετήσεις των συναδέλφων του.
Σύμφωνα με τον Szijjártó, «υπάρχει πια η συνειδητοποίηση» ότι η αντεπίθεση του Κιέβου «έδωσε αποτελέσματα αισθητά μακριά από τις προσδοκίες και κανείς δεν το αμφισβήτησε αυτό σήμερα».
Ο επικεφαλής του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε επίσης ότι τα περισσότερα μέλη της συμμαχίας δεν έθιξαν αυτό το θέμα στις ομιλίες τους.
Την ίδια στιγμή, μια προσπάθεια ενός εκ των νατοϊκών υπουργών να εξηγήσει ότι η αντεπίθεση μπορούσε να καταστεί νικηφόρα ήταν πλήρως «απομονωμένη».

Stoltenberg (NATO): Να ετοιμαστούμε για κλιμάκωση μαχών στην Ουκρανία - Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τη βοήθεια


Να εντείνουν τη βοήθεια τους στην Ουκρανία καλεί τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, ο οποίος προειδοποιεί για κλιμάκωση των μαχών και των συγκρούσεων.
«Βλέπουμε έντονες μάχες στο ουκρανικό έδαφος και μια σειρά επιθέσεων με drone.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυξημένες μάχες και νέες αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις.
Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να εντείνουν τη βοήθεια στο Κίεβο» υποστήριξε ο Stoltenberg λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
O Stoltenberg υποστήριξε πως είναι βέβαιος πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά, παρά το πολιτικό μπλόκο που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στο Κογκρέσο.
«Είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παράσχουν υποστήριξη στην Ουκρανία διότι είναι προς το συμφέρον ασφαλείας των ΗΠΑ να το πράξουν και γιατί επίσης αυτό έχουμε συμφωνήσει» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα για να μολύνουν τρόφιμα

Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τα ουκρανικά στρατεύματα δηλητηρίασαν ό,τι τρόφιμο ήταν διαθέσιμο με χημικά όπλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, δήλωσε ο επικεφαλής των στρατευμάτων του RKhBZ, αντιστράτηγος Igor Kirillov, στη συνεδρίαση του III Συνεδρίου Νέων Επιστημόνων.
«Κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, καταγράφηκαν 17 περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για τη δηλητηρίαση τροφίμων, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων», είπε.
Σύμφωνα με τον Kirillov, Ρώσοι στρατιωτικοί χημικοί έχουν ανακαλύψει μια σειρά από ενώσεις στα συστατικά αυτών των όπλων που παράγονται «μόνο σε μια χώρα».
Σημείωσε δε ότι αυτό το συστατικό είναι πολύ ακριβό και «έχουν μεγάλη εμμονή με αυτήν την ουσία».
Ο επικεφαλής των στρατευμάτων της RKhBZ δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν βιολογικά όπλα λόγω της αποτυχίας που σημειώνει η αντεπίθεση.
Μιλάμε για σκόπιμη μόλυνση των πηγών νερού, των προμηθειών τροφίμων και των ζωοτροφών.
Ο Kirillov πρόσθεσε ότι έμμεσες αποδείξεις είναι ότι πολλά στελέχη βρέθηκαν στις απελευθερωμένες περιοχές, που μεταφέρθηκαν από αμερικανικές συλλογές θερμικών καλλιεργειών, καθώς και κατεψυγμένα βιολογικά μέσα «για την καλλιέργεια παθογόνων του βακτηριακού και ιικού περιβάλλοντος».

Peskov (Ρωσία): Το ΝΑΤΟ μας θεωρεί αντίπαλο, θέλει να μας περιορίσει

Το ΝΑΤΟ θεωρεί τη Ρωσία αντίπαλο και θέλει να μας περιορίσει υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος επισήμανε πως είναι «μια Συμμαχία που δημιουργήθηκε ως όργανο αντιπαράθεσης».
«Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε η αρχιτεκτονική της.
Ανεξάρτητα για ποιο λόγο επινοήθηκε, ο κύριος σκοπός αυτής της Συμμαχίας είναι να περιορίσει τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Φυσικά, η Συμμαχία αναλύει την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της να περιορίσει τη Ρωσία και να σφάξει τον ουκρανικό λαό στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας.
Θα ενεργήσουμε ανάλογα με αυτές τις πραγματικότητες.
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται» υπογράμμισε ο Peskov.

Douglas McGregor (Αμερικάνος Συνταγματάρχης): Θα έχει την τύχη του Mussolini o Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky θα έχει την τύχη του Mussolini υποστήριξε ο Αμερικάνος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor.
Σε δηλώσεις του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube ο McGregor υποστήριξε πως ο Zelensky δεν θα γλιτώσει την τιμωρία στο τέλος της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
«Πιστεύω ότι ο Zelensky θα επαναλάβει τη μοίρα του Mussolini.
Αυτό είναι προφανές» επισήμανε ο McGregor, εκτιμώντας πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με αντίποινα, ακόμα και αν αποφασίσει να δραπετεύσει.
«Πιστεύω ότι ο κόσμος θα δει πόσο διεφθαρμένος είναι και τι αποκρουστικό άτομο είναι πραγματικά» υπογράμμισε ο Αμερικάνος συνταγματάρχης.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Πανάκριβα σκουπίδια τα Patriot, κρίθηκαν αναποτελεσματικά στην Ουκρανία

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποδείχθηκε ότι ήταν αναποτελεσματικό όπλο στην Ουκρανία, κατήγγειλε ο Larry Johnson πρώην αξιωματούχος της CIA
Η Ουκρανία δεν έχει κανένα αποτελεσματικό σύστημα αεράμυνας.
Και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν συστήματα που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν, παρά τις συζητήσεις ότι θα χορηγήσουν νέα όπλα.
Δεν τα έχουμε.
Έχουμε ήδη παράσχει ένα σύστημα Patriot το οποίο αποδείχθηκε αναποτελεσματικό, τελικά τα patriots είναι ακριβά σκουπίδια».
Ο Larry Johnson επεσήμανε επίσης ότι λόγω της περιορισμένης ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών να προμηθεύουν την Ουκρανία με τα απαραίτητα όπλα στις σωστές ποσότητες, η τακτική και στρατηγική εικόνα για την Ουκρανία φαίνεται ζοφερή.
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη αποδείξει τις δυνατότητές του να νικήσει δυτικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.
Τον Μάιο 2023, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έπληξαν το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.
Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Denis Manturov, σήμερα μόνο τα εγχώρια αντιαεροπορικά συστήματα είναι ικανά να καταστρέψουν πυραύλους αυτού του τύπου.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Τα χτυπήματα ακριβείας των ρώσων έχουν ελαχιστοποιήσει τους νεκρούς αμάχους στην Ουκρανία

Η εντολή Putin είναι να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες αμάχων στην Ουκρανία εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο συνταξιούχος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϊ Andrew Napolitano ρώτησε πώς οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τον αριθμό των θανάτων αμάχων στο ελάχιστο κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, ενώ οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν τεράστιες απώλειες.
«Για αυτό ονομάζεται ειδική στρατιωτική επιχείρηση και όχι πόλεμος.
Η Ρωσία δεν παίζει απλά παιχνίδια με λέξεις - αυτός ήταν ένας πολύ συγκεκριμένος όρος και μια άμεση οδηγία από τον Putin.
Καταλαβαίνει ότι οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με τη δολοφονία αμάχων», απάντησε ο Larry Johnson.
Ως παράδειγμα, ο Larry Johnson ανέφερε τον αγγλοαμερικανικό βομβαρδισμό της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος σκότωσε μεγάλο αριθμό αμάχων.
Αυτό, σύμφωνα με τον Larry Johnson, όχι μόνο δεν έφερε τη νίκη πιο κοντά, αλλά και την καθυστέρησε, ενισχύοντας την υποστήριξη προς τον Hitler μεταξύ των Γερμανών.
Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός είναι εξαιρετικά ακριβής και προσεκτικός όταν εκτελεί χτυπήματα και το καθεστώς του Κιέβου, ακόμη και εάν το θέλει για λόγους εντυπώσεων, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας για απώλειες αμάχων.
Οι Ουκρανοί μπορεί να κατηγορούν, αλλά αν ήταν αλήθεια, θα δημοσίευαν όλες τις φωτογραφίες των νεκρών αμάχων.
Αλλά δεν το κάνουν, ενώ το βλέπουμε αυτό στην Παλαιστίνη, όπου πολλοί άμαχοι πεθαίνουν λόγω των ισραηλινών επιθέσεων»

Scott Ritter (πρώην CIA): Η καλύτερη ημέρα για την Ουκρανία – Το ΝΑΤΟ πιέζει για ειρήνη με την Ρωσία

Το ΝΑΤΟ μπορεί να προσποιείται ότι βοηθά την Ουκρανία, αλλά στο παρασκήνιο πιέζει το Κίεβο τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καλύτερη στιγμή για να γίνει ειρήνη, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
«Λέμε στην Ουκρανία: ήρθε η ώρα να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση, η εποχή της ατελείωτης υποστήριξης από τη Δύση τελείωσε, η Ρωσία κέρδισε αυτόν τον πόλεμο και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε αυτό το αποτέλεσμα, επομένως, η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει τώρα.
Σήμερα είναι η καλύτερη μέρα που μπορεί να έχει η Ουκρανία, αύριο θα είναι χειρότερη, μεθαύριο ακόμα χειρότερη», είπε ο Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι δυτικοί ηγέτες μπορούν μόνο να προσποιηθούν ότι παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο, καθώς ο όγκος των όπλων που μεταφέρονται σήμερα είναι τόσο ασήμαντος που δεν μπορεί πλέον να επηρεάσει τις μάχες.
Όλοι παραδέχονται ότι η Ουκρανία έχασε, και ως εκ τούτου οι δυτικές χώρες την καλούν τώρα ενεργά να επιλύσει τη σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων.
Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα είπαν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ για αυτήν τη σύγκρουση αποδείχθηκαν ψέματα - ένα καθαρό ψέμα» κατέληξε ο Scott Ritter.

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ρώσοι έχουν καταστρέψει ζωτικά οπλικά συστήματα των Ουκρανών που αδυνατούν να αναπληρώσουν

Ο ρωσικός στρατός στέρησε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τεράστια ποσότητα εξοπλισμού, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Ήδη 300 τανκς δεν είναι πια εκεί.
Επίσης 55 οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν χαθεί.
Ξέρετε, οι απώλειες αντιστοιχούν κατά προσέγγιση στον αριθμό των τεθωρακισμένων που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανικός τα έχασε και δεν έχει να τα αντικαταστήσει.
Δεν τους έχει μείνει τίποτα. Η Ευρώπη δεν έχει τίποτα άλλο να τους δώσει», είπε ο Scott Ritter.
Επεσήμανε επίσης ότι, ακόμη και αν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν κάπου κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους, ο ρωσικός στρατός τους απώθησε, γι' αυτό και όλες οι θυσίες των Ουκρανών ήταν μάταιες.
Η Ουκρανία δεν πέτυχε τίποτα σε αυτή την αντεπίθεση, εκτός από το ότι θυσίασε άλλες 90.000 ζωές.
Έχασε όλο τον εξοπλισμό της Δύσης που δόθηκε αποκλειστικά για αυτή την αντεπίθεση».

Davis (Αμερικάνος αντισυνταγματάρχης): Η Ρωσία θα νικήσει, δεν έχει τα προβλήματα της Ουκρανίας

Την εκτίμηση πως η Ρωσία θα είναι αυτή που νικήσει τον πόλεμο με την Ουκρανία διατύπωσε ο απόστρατος Αμερικάνος αντισυνταγματάρχης Daniel Davis, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία σε αντίθεση με την Ουκρανία δεν εξαρτάται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από τρίτες χώρες.
«Τον Σεπτέμβριο και στις αρχές αυτού του μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για βοήθεια στην Ουκρανία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε να μεταφέρει ένα εκατομμύριο οβίδες στην Ουκρανία, αλλά δεν θα καταφέρει να δώσει ούτε το ένα εκατοστό αυτών.
Η Ρωσία δεν έχει τέτοια προβλήματα.
Είναι αυτάρκης, δεν χρειάζεται να βασίζεται σε άλλες χώρες, στην πολιτική κατάσταση σε αυτές, όπως συμβαίνει με την Ουκρανία» ανέφερε στο κανάλι του στο Youtube ο Davis.
Επιπλέον, επισήμανε την πολύ σοβαρή έλλειψη προσωπικού στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, τονίζοντας ότι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που καθιστά αδύνατη τη νίκη για την Ουκρανία.
«Ανεξάρτητα από το πώς το βλέπει κανείς, το προσωπικό, η επιμελητεία, η ικανότητα συνέχισης των εχθροπραξιών, η πολιτική δύναμη - όλα είναι στο πλευρό της Ρωσίας» υποστήριξε ο Davis.

Responsible Statecraft: Έρχεται ζοφερό, τετελεσμένο γεγονός για τη Δύση στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα στην πρώτη γραμμή του μετώπου γεγονός που της επιτρέπει να υπαγορεύει τους όρους της τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Δύση αναφέρει δημοσίευμα του Responsible Statecraft.
«Υπάρχει μια ξεκάθαρη απειλή ότι απουσία διπλωματικών ελιγμών, τα αυξανόμενα πλεονεκτήματα της Ρωσίας θα μπορούσαν τελικά να φτάσουν σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο και να εξελιχθούν στην ικανότητα της να παρουσιάσει στο Κίεβο και στους δυτικούς εταίρους του ένα ζοφερό τετελεσμένο γεγονός» υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι η Δύση αναγνωρίζει το αδιέξοδο στην Ουκρανία, οι ξένοι ηγέτες δεν έχουν κατανοήσει ακόμα πλήρως το πόσο πολύπλοκη είναι η κατάσταση τόσο για τους ίδιους όσο και για το Κίεβο.

Greene (Ρεπουμπλικάνοι): Να σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία

Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία και να επικεντρωθεί στα εσωτερικά προβλήματα υποστήριξε η γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Marjorie Taylor Greene, η οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει εκφράσει την αντίθεση της με τη συνεχιζόμενη βοήθεια στο Κίεβο.
«Η ασφάλεια των συνόρων των ΗΠΑ δεν πρέπει να συνδυαστεί με την χρηματοδότηση της χαμένης σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία δεν είναι η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ» υποστήριξε η Greene, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε πρόταση χρηματοδότησης συνδυάζει το ζήτημα της ασφάλειας των αμερικανικών συνόρων με την οικονομική βοήθεια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, θα είναι ένα «χαστούκι στους Αμερικάνους».

Krater (Γερμανός αντιστράτηγος): Η Ρωσία μπορεί να πλήξει κρίσιμες υποδομές

Ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας περιμένει την Ουκρανία υποστηρίζει ο Γερμανός απόστρατος αντιστράτηγος, Roland Kater, ο οποίος προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Ρωσία να επιφέρει κολοσσιαία πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας.
«Η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει κρίσιμες υποδομές με πυροβολικό και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει έναν κρύο χειμώνα» επισήμανε μιλώντας στη Welt o Kater, ο οποίος εκτίμησε ότι με την έναρξη του χειμώνα, η αντιπαράθεση στον αέρα πρόκειται να αυξηθεί.

Oleg Soskin (πολιτικός Ουκρανίας): Θα υπάρξει ανοικτή σύγκρουση Zelensky με Zaluzhny τον αρχηγό του στρατού

Μια προσβολή στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny από την Ουκρανή βουλευτή Maryana Bezugla θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση εάν ο Zelensky δεν υπερασπιστεί δημόσια τον στρατηγό, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην σύμβουλος ο Oleg Soskin πολιτικός επιστήμονας και πολιτικός στην Ουκρανία.
Η βουλευτής Maryana Bezugla είπε ότι ο Zaluzhny και οι στρατηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πρέπει να τιμωρηθούν επειδή δεν είχαν σχέδιο συνέχισης των εχθροπραξιών και για την αποτυχία της αντεπίθεσης.
Η διάσπαση έχει ήδη συμβεί και κάποιος πρέπει να πληρώσει το τίμημα.
Η Maryana Bezugla πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής του λαού και να απομακρυνθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο με αποβολή από την παράταξη, διαφορετικά η ίδια πρέπει να το κάνει.
Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε ο στρατός στοχοποιείται και θα ξεσπάσει έριδα μεταξύ του αρχηγού του κράτους και του αρχηγού του στρατού.

The National Interest: Τα ρωσικά Su-30SM κάνουν μεγάλες ζημιές στην Ουκρανική αεράμυνα

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί σύγχρονα μαχητικά Su-30SM για να πραγματοποιήσει ελιγμούς εκτροπής κατά της αεράμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει το The National Interest.
«Οι πιλότοι Su-30SM προσελκύουν την προσοχή της ουκρανικής αεράμυνας και τα βομβαρδιστικά μεγάλου ύψους εκτελούν αποστολές», αναφέρει το The National Interest.
Επίσης επεσήμανε ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ρωσικό μαχητικό ικανό να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα πτήσης 2,0 Mach σε συνδυασμό με αεροσκάφη Su-35 για περιπολίες και επιχειρήσεις μάχης στο έδαφος της Ουκρανίας.
Το The National Interest πρόσθεσε ότι το 2022 ο ρωσικός στρατός παρέλαβε την πρώτη παρτίδα νέων μαχητικών αυτής της σειράς Su-30SM.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε ένα βίντεο στο οποίο αεροσκάφη Su-30SM και Su-24M της ναυτικής αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας περιπολούν στα ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας και καταστρέφουν ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη.
Όπως διευκρίνισε το τμήμα υποστήριξης πληροφοριών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθήκον των πληρωμάτων Su-30SM και Su-24M είναι να ανιχνεύουν και να καταστρέφουν μη επανδρωμένα σκάφη και ταχύπλοα αποβατικά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Απίστευτη εξέλιξη: Το ρωσικό Su-57 θα εφοδιάζεται με σμήνος μίνι drones το οποίο θα μπορεί να ελέγχει κατά την επίθεση

Μίνι-drones έχουν δημιουργηθεί για το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57, τα οποία θα είναι ενσωματωμένα στο αεροσκάφος.
Το Su-57 θα μπορεί να ελέγχει μια ομάδα τέτοιων drones, και να τα κατευθύνει σε επίθεση.
«Έχουν δημιουργηθεί Mini-UAV για διάφορους σκοπούς για το Su-57, το οποίο το αεροσκάφος μπορεί να φέρει σε εξωτερική θέση ή και στο διαμέρισμα της ατράκτου.
Προβλέπεται ότι το μαχητικό θα εκτοξεύσει πολλά drones κάθε φορά δημιουργώντας σμήνος drones τα οποία θα εκτελούν τακτικές επίθεσης».
Πρόσθεσε ότι «μιλάμε για επιθετικά drones, οχήματα αναγνώρισης και drones ηλεκτρονικού πολέμου».
Συγκεκριμένα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ρίφθηκαν σε δεκάδες μονάδες από την ομάδα Su-57 θα επιτρέψουν στα μαχητικά να διαπεράσουν την αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού, τόσο λόγω υπερφόρτωσης των καναλιών πληροφόρησής τους όσο και μέσω μιας συγκεντρωμένης επίθεσης στα συστήματά τους.
Τον Απρίλιο του 2021, αναφέρθηκε ότι το Su-57 θα τροποποιηθεί ώστε να ελέγχει μια ομάδα μικρών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.
Το Su-57 είναι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς. Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογίες stealth και προηγμένα ηλεκτρονικά.
Ως μέρος του τρέχοντος κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις θα πρέπει να λάβουν 76 Su-57 έως το 2027.

Κείμενο σε εξέλιξη

Luhansk_Battle_Map_Draft_November_27_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_27_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_11272023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_27_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_27_2023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης