Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - «βόμβα» από Ρωσία: Έχουμε ακράδαντα στοιχεία ενοχής των ΗΠΑ για μεταφορά τοξικών χημικών ουσιών στην Ουκρανία

Αποκάλυψη - «βόμβα» από Ρωσία: Έχουμε ακράδαντα στοιχεία ενοχής των ΗΠΑ για μεταφορά τοξικών χημικών ουσιών στην Ουκρανία
Ρωσία: Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για χρήση τοξικών χημικών και ψυχοτρόπων ουσιών από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του καθεστώτος του Κιέβου
Σχετικά Άρθρα
Σε μια προειδοποίηση σοκ προχώρησε η Ρωσική Ομοσκπονδία αναφορικά με την ύπαρξη τοκιξών χημικών ουσιών στην Ουκρανία.
«Η Ρωσία έχει αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προμηθεύουν με τοξικά χημικά την Ουκρανία» σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό της Βιομηχανίας και Εμπορίου, Kirill Lysogorsky. Οι δηλώσεις εκ μέρους της ρωσικής αντιπροσωπείας έλαβαν χώραν στην 28η σύνοδο της Διάσκεψης των Κρατών Μερών του OPCW.
«Έχουμε αδιαμφισβήτητα στοιχεία για τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωατλαντικών συμμάχων τους στην προμήθεια τοξικών χημικών στην Ουκρανία, καθώς και των μέσων παράδοσής τους», σημείωσε ο ίδιος επαναφέροντας το θέμα που είχε φέρει στην επικαιρότητα, η Ρωσία από τον Φεβρουάριο του 2023.
«Τέτοια τοξικά χημικά μεταφέρονται στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καθώς και σε ξένους μισθοφόρους που πολεμούν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου».
«Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για χρήση τοξικών χημικών και ψυχοτρόπων ουσιών από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του καθεστώτος του Κιέβου κατά της ηγεσίας νέων προσώπων που εντάχθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Σύμφωνα με τον Lysogorsky, την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ομοϊδεάτες τους προσπαθούν να εκδιώξουν τη Ρωσία από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του OPCW.
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, κατόπιν εντολής της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών - όπως υποστηρίζει η Ρωσία- , δημιουργήθηκε ένα αντιρωσικό λόμπι από 18 κράτη που υπάγονται στα στρατιωτικοπολιτικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
«Η ουσιαστική απουσία της χημικής βιομηχανίας σε αυτή τη χώρα δεν θα φέρει καμία προστιθέμενη αξία στη λύση των καθηκόντων του OPCW, αλλά θα συμβάλει μόνο στην αποδυνάμωση του οργανισμού», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας. Αυτό που συμβαίνει μοιάζει περισσότερο με φάρσα παρά εποικοδομητική εργασία για την υλοποίηση των στόχων της Σύμβασης για την απαγόρευση των χημικών όπλων».

Υπαρκτός κίνδυνος;

Υπενθυμίζεται ότι στις 28/2/2023, πανικό σκόρπισε στην Ουκρανία η πληροφορία της Ρωσίας ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν προβοκάτσια και ότι είναι έτοιμες να κάνουν χρήση τοξικών χημικών.
Σε δηλώσεις του ο Igor Kirillov, επικεφαλής των ρωσικών μονάδων ΡΒΧ (Ραδιολογικών, Βιολογικών και Χημικών όπλων), υποστήριξε ότι οι προετοιμασίες για την πρόκληση αυτή, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
«Στις 22 Φεβρουαρίου, μια ισχυρή αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση πραγματοποίησε μια διάσκεψη για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία John Sullivan δήλωσε ότι «τα ρωσικά στρατεύματα σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
Θεωρούμε αυτές τις πληροφορίες ως πρόθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να πραγματοποιήσουν μια πρόκληση στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας τοξικά χημικά» υποστήριξε ο Kirillov, ο οποίος δεσμεύτηκε πως η Ρωσία θα εντοπίσει και τιμωρήσει τους αληθινούς ενόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης