Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς μαγικά αποτελέσματα: Προς τα τέλη της άνοιξης 2024 πιθανώς να παραλάβει τα F-16 η Ουκρανία αλλά δεν έχει έτοιμους πιλότους...

Χωρίς μαγικά αποτελέσματα: Προς τα τέλη της άνοιξης 2024 πιθανώς να παραλάβει τα F-16 η Ουκρανία αλλά δεν έχει έτοιμους πιλότους...
Η επικεφαλής σημείωσε ότι η λήψη F-16 δεν θα φέρει «μαγικά αποτελέσματα» όσον αφορά την επιστροφή της Κριμαίας, αλλά μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις απώλειες της ουκρανικής πλευράς
Σύμφωνα με την επικεφαλής της παράταξης «Voice» στο Verkhovna Rada της Ουκρανίας, Alexandra Ustinova, η Ουκρανία ενδέχεται να παραλάβει τελικά τα πρώτα μαχητικά F-16 στα τέλη της άνοιξης του 2024.
Η Ustinova σημείωσε ότι στο καλύτερο σενάριο, οι πρώτοι εκπαιδευμένοι Ουκρανοί πιλότοι θα είναι έτοιμοι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά ο αριθμός τους θα είναι ανεπαρκής, αφού η πλειονότητα βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία εκπαίδευσης.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τον εκσυγχρονισμό του F-16, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην Ουκρανία.
"Χρειαζόμαστε πιο ισχυρά ραντάρ και καλύτερους πυραύλους σε αυτά τα αεροσκάφη. Δεν έχει νόημα να μας δοθεί απλώς ένα αεροπλάνο με ραντάρ 60 χιλιομέτρων, όπως τα MiG" , - είπε η Ustinova, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς εταίροι και το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας εργάζονται ενεργά για να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα λάβει εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη.
Η επικεφαλής σημείωσε επίσης ότι η λήψη F-16 δεν θα φέρει «μαγικά αποτελέσματα» όσον αφορά την επιστροφή της Κριμαίας, αλλά μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις απώλειες της ουκρανικής πλευράς και να διασφαλίσουν την ισότητα των δυνάμεων στον αέρα.
Την ίδια ώρα, στο Κίεβο εκφράζονται φόβοι ότι με την έλευση της νέας κυβέρνησης στην Ολλανδία, η Ουκρανία μπορεί να χάσει τελικά τα 42 μαχητικά αεροσκάφη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης