Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε αντεπίθεση κοντά στο Ugledar - Κατέλαβε 2 προπύργια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε αντεπίθεση κοντά στο Ugledar - Κατέλαβε 2 προπύργια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Οι ουκρανικές δυνάμεις προτιμούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους όταν υπάρχει κίνδυνος σύλληψής τους και υποχωρούν χωρίς να δώσουν μάχη 
Τα ρωσικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων επίθεσης από τις ταξιαρχίες των ναυτικών του στόλου της Βαλτικής και του Ειρηνικού, εξώθησαν με επιτυχία τις ουκρανικές δυνάμεις από δύο ισχυρά σημεία στην περιοχή Ugledar, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η επιχείρηση στο Νότιο Donetsk επέτρεψε στους Ρώσους πεζοναύτες να πάρουν τον έλεγχο δύο βασικών ουκρανικών οχυρών που βρίσκονται σε μια δασική ζώνη κοντά στο Ugledar.
Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες υποχώρησαν χωρίς να εμπλακούν σε κάποια μάχη.
Σύμφωνα με Ρώσους πεζοναύτες, τέτοιες τακτικές από την πλευρά των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αρχίσει να παρατηρούνται όλο και πιο συχνά: οι ουκρανικές δυνάμεις προτιμούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους όταν υπάρχει κίνδυνος σύλληψής τους.
Αφού υποχώρησαν από τις θέσεις τους, οι Ουκρανοί εθνικιστές ενέτειναν το πυροβολικό τους, προσπαθώντας να προκαλέσουν τη μέγιστη δυνατή ζημιά στα ρωσικά στρατεύματα. Παρόλα αυτά, πεζοναύτες από τους στόλους της Βαλτικής και του Ειρηνικού αναφέρεται ότι συνεχίζουν τις κοινές επιχειρήσεις στην περιοχή Ugledar.
Στην περιοχή αυτή, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συγκεντρώνουν πρόσθετες δυνάμεις και χρησιμοποιούν ενεργά πυροβολικό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης