Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιορδανίας: Υπεράνω του νόμου το Ισραήλ - Γενοκτονία στη Γάζα

ΥΠΕΞ Ιορδανίας: Υπεράνω του νόμου το Ισραήλ - Γενοκτονία στη Γάζα
O Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε το Ισραήλ ότι "ενεργεί σαν να είναι υπεράνω του νόμου"
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών, το οποίο κατηγόρησε ότι "ενεργεί σαν να είναι υπεράνω του νόμου", ενώ "σκοτώνει 30 χρόνια δουλειάς" στην προσπάθεια να βρεθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
"Αυτή η πρoσπάθεια καθίσταται άνευ νοήματος με τη συνέχιση αυτού του πολέμου με όλο και περισσότερους ανθρώπους να χάνουν την πίστη τους στη βιωσιμότητα αυτής της διαδικασίας", δήλωσε ο Ayman al-Safadi, σύμφωνα με τον Guardian.

Γενοκτονία στη Γάζα

"Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα εμπίπτει στο πεδίο του νομικού ορισμού της γενοκτονίας", δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση μεσογειακών χωρών στη Βαρκελώνη.
Τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να αναγνωρίσει ότι η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της μεταχείρισης του παλαιστινιακού λαού από την ισραηλινή κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ, σημείωσε, "έχει εργαστεί συστηματικά για να υπονομεύσει τις προοπτικές για ειρήνη, για να αρνηθεί στον παλαιστινιακό λαό ... τον πολιτισμό του, την ιστορία του, τα δικαιώματά του να υπάρχει".
Αυτό ήταν "και τρομοκρατία", τόνισε.

Υπεράνω του νόμου το Ισραήλ

"Ένα άλλο σημείο που θέλω να αναφέρω είναι η αξιοπιστία του διεθνούς δικαίου.
"Το διεθνές δίκαιο φτιάχτηκε έτσι ώστε όλοι να το τηρούν. Φτιάχτηκε για να το τηρούν όλες οι χώρες. Δεν φτιάχτηκε έτσι ώστε να επιτρέπεται σε ορισμένες χώρες να το παραβιάζουν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
"Το Ισραήλ συμπεριφέρεται σαν να είναι υπεράνω του νόμου. Και αυτό πρέπει να σταματήσει", δήλωσε ο al-Safadi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης