Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ήττας: Οι Ουκρανοί έχασαν τον έλεγχο στη βιομηχανική ζώνη της Avdiivka - Υποχωρούν χωρίς αντίσταση

Παραδοχή ήττας: Οι Ουκρανοί έχασαν τον έλεγχο στη βιομηχανική ζώνη της Avdiivka - Υποχωρούν χωρίς αντίσταση
Το κλίμα στο μέτωπο είναι βαρύ για τους Ουκρανούς
Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές επιβεβαίωσαν ότι η βιομηχανική ζώνη στην Avdiivka έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων. 
Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια θέσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) στη νότια πλευρά της πόλης, όπως αναφέρθηκε σε τοπικά κανάλια στο Telegram.

Η βιομηχανική ζώνη στην περιοχή της λωρίδας Yasinovatsky και του σταθμού Yasinovataya-2, όπου τα ρωσικά στρατεύματα είχαν επιτυχίες, χάθηκε σχεδόν εντελώς από τον έλεγχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. 
Σημειώνεται ότι οι προσπάθειες συγκράτησης των υπολειμμάτων της βιομηχανικής ζώνης δεν θα είναι επιτυχείς. Η περιοχή αυτή θεωρούνταν ισχυρό οχυρό με οχυρώσεις πολλαπλών επιπέδων. Σύμφωνα με αναφορές, ο ουκρανικός στρατός την παρέδωσε χωρίς μεγάλη αντίσταση λόγω μιας γενικής αποθάρρυνσης που επικρατεί. Το κλίμα στο μέτωπο είναι βαρύ για τους Ουκρανούς.
Νωρίτερα αναφέρθηκε μια προσπάθεια αντεπίθεσης από τη διοίκηση της φρουράς Avdiivka, αλλά ήταν ανεπιτυχής.
Ρωσικές πηγές δεν έκαναν καμία αναφορά σε αυτή την επίθεση.
Επίσης, το αναλυτικό κέντρο Deep State, που συνδέεται με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναγνώρισε την επιτυχία των ρωσικών στρατευμάτων στα νότια της Avdievka. Επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο, το οποίο δείχνει την υποχώρηση μεγάλου αριθμού Ουκρανών μαχητών. Ουκρανοί αναλυτές σημειώνουν επίσης τη δύσκολη κατάσταση στο Stepovoy, αναγνωρίζοντας ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν ελέγχουν πλέον αυτόν τον οικισμό και οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να αποκτήσουν ερείσματα στα ανατολικά του χωριού. Όσον αφορά το εργοστάσιο οπτάνθρακα, τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν να προχωρήσουν 200 μέτρα προς τα νοτιοανατολικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης