Διεθνή

Άρχισε το «κυνήγι» των Αμερικανών: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετέφεραν άρματα μάχης Abrams στην περιοχή Kupyansk

Άρχισε το «κυνήγι» των Αμερικανών: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετέφεραν άρματα μάχης Abrams στην περιοχή Kupyansk
Να θυμίσουμε ότι η Ουκρανία παρέλαβε 31 άρματα μάχης M1A1 Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023
Μια φωτογραφία ενός αμερικανικού τανκ M1A1 Abrams δημοσιεύτηκε από Ουκρανούς, το οποίο φέρεται να εντοπίστηκε στην περιοχή Kupyansk.
Η εξέλιξη υποδηλώνει πιθανή μεταφορά από τη διοίκηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων των εν λόγω αρμάτων μάχης που έλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Boris Rozhin σημείωσε ότι εάν οι πληροφορίες είναι ορθές, τότε η εξέλιξη θα σημάνει την αρχή ενός «κυνηγιού» ​​αμερικανικών τανκς από τον ρωσικό στρατό.
Ο Rozhin τόνισε ότι η ρωσική πλευρά ανυπομονεί για την εμφάνιση των Abrams στην πρώτη γραμμή, επειδή, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, υποτίθεται ότι θα γίνουν βασικός παράγοντας για τη διάρρηξη της ρωσικής άμυνας.
Στη φωτογραφία, το τανκ Abrams φέρεται να είναι ορατό σε μια δασική περιοχή, πιθανώς προς την κατεύθυνση Kupyansky.
Να θυμίσουμε ότι η Ουκρανία παρέλαβε 31 άρματα μάχης M1A1 Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023.
Έκτοτε, δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για τη χρήση τους στο μέτωπο.
Φημολογήθηκε, ειδικά μεταξύ ξένων εμπειρογνωμόνων, ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σκόπιμα δεν εμπλέκουν αυτά τα άρματα μάχης σε χειμερινές επιχειρήσεις μάχης, εξοικονομώντας τα για την προγραμματισμένη αντεπίθεση της άνοιξης, την οποία είχε προαναγγείλει ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης