Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απελευθέρωσε τάνκερ που είχε καταληφθεί από πειρατές στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απελευθέρωσε τάνκερ που είχε καταληφθεί από πειρατές στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης
Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε φωσφορικό οξύ και έγινε αντικείμενο απόπειρας αεροπειρατείας από άγνωστη ομάδα
Το αντιτορπιλικό USS Mason του Αμερικανικού Ναυτικού, μαζί με συμμαχικά πλοία της Coalition Counter-Piracy Group, απελευθέρωσε με επιτυχία το χημικό δεξαμενόπλοιο Central Park που συνδέεται με το Ισραήλ στο Golf Aden, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) το πρωί της Δευτέρας 27/11.
Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε φωσφορικό οξύ και έγινε αντικείμενο απόπειρας αεροπειρατείας από άγνωστη ομάδα. Κατά την απελευθέρωση του πλοίου από τους επιτιθέμενους, πέντε ένοπλοι προσπάθησαν να διαφύγουν με ένα μικρό σκάφος, αλλά συνελήφθησαν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Το πλήρωμα του Central Park παρέμεινε ασφαλές.
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από περιοχές που ελέγχονται από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Houthi στην Υεμένη προς το USS Mason. Αναφέρεται ότι οι πύραυλοι έπεσαν δέκα ναυτικά μίλια μακριά από τα πλοία χωρίς να προκληθούν ζημιές ή θύματα.
Το περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο μετά από μια σειρά επιθέσεων στα ύδατα της Μέσης Ανατολής από την έναρξη του βάναυσου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Hamas στις 7 Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, οι Houthi της Υεμένης, κατέλαβαν ένα πλοίο που συνδέεται με το Ισραήλ. Η ομάδα, η οποία έχει επίσης εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους και οπλισμένα drones προς το Ισραήλ, έχει προαναγγείλει πως θα επιτεθεί σε περισσότερα ισραηλινά σκάφη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης