Τελευταία Νέα
Διεθνή

Arestovych (πρώην σύμβουλος Zelensky): Η Δύση μας υποσχέθηκε όπλα για ένα μεγάλο πόλεμο αλλά… δεν μας τα έδωσε

Arestovych (πρώην σύμβουλος Zelensky): Η Δύση μας υποσχέθηκε όπλα για ένα μεγάλο πόλεμο αλλά… δεν μας τα έδωσε
Η ειρηνευτική συμφωνία που θα προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν, θα προβλέπει την εκχώρηση των 4 επαρχιών είπε ο Arestovych
Σχετικά Άρθρα
Πυρά στη Δύση ότι είχε υποσχεθεί ότι θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία για έναν «μεγάλο πόλεμο» με τη Ρωσία, τα οποία όμως ουδέποτε δόθηκαν, εξαπέλυσε ο Oleksii Arestovych, πρώην σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Arestovych κατηγόρησε τη Δύση ότι δεν παρείχε τη στρατιωτική υποστήριξη που υποσχέθηκε στο Κίεβο, κάτι που, όπως είπε, οδήγησε στη συνέχιση του πολέμου.
«Η πραγματική ευθύνη ανήκει σε εκείνους που μας υποσχέθηκαν, πραγματική υποστήριξη για τη διεξαγωγή ενός μεγάλου πολέμου και δεν την παρείχαν» τόνισε ο Arestovych, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ουκρανία κατάφερε να «σπάσει» τον ρωσικό στρατό και το αρχικό σχέδιο εισβολής του στην αρχή του πολέμου, έχοντας ελάχιστη βοήθεια από τη Δύση.
Μάλιστα επισήμανε ότι αυτή η «νίκη» της Ουκρανίας θα μπορούσε να είχε εδραιωθεί με τις «Συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης» αναφερόμενος στις συνομιλίες που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022.
«Με τη συμφωνία θα μπορούσαν να είχαν σωθεί οι ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Και μετά άρχισε ένας άλλος πόλεμος.
Και δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτόν τον άλλο πόλεμο χωρίς αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, χωρίς πέντε φορές περισσότερα εφόδια για τις χερσαίες δυνάμεις.
Τίποτα από αυτά δεν συνέβη.
Πληρώσαμε τεράστιο τίμημα για αυτό» υπογράμμισε ο Arestovych, τονίζοντας ότι η νέα ειρηνευτική συμφωνία που θα προσπαθήσει να επιβάλει η Δύση στο Κίεβο θα είναι η εκχώρηση των τεσσάρων προσαρτημένων περιοχών της Ουκρανίας.
«Αυτή είναι σήμερα η κατάσταση.
Βρισκόμαστε σε μια… βαθιά μη ικανοποιητική θέση» υπογράμμισε ο Arestovych.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης