Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δια θαλάσσης η επανάσταση: Ο ρωσικός στρατός θα λάβει ναυτικά drones KMZ

Δια θαλάσσης η επανάσταση: Ο ρωσικός στρατός θα λάβει ναυτικά drones KMZ
Το σκάφος έχει αυτονομία πλεύσης 600 km σε χαμηλές ταχύτητες, ενώ μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες έως και 80 km/h
Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ο ρωσικός στρατός θα λάβει ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εγχώριας παραγωγής για πλήρεις δοκιμές όπως ανακοίνωσε ο Mikhail Danilenko, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας KMZ.
Το Μηχανουργείο Kingisepp (KMZ) αναλαμβάνει να προμηθεύσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με 10 μη επανδρωμένα σκάφη που προορίζονται για δοκιμές στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η KMZ αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με τον στρατό για τη δυνατότητα σειριακών παραδόσεων αυτών των θαλάσσιων drones, με την τελική απόφαση να ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών της πιλοτικής παρτίδας.
«Το Υπουργείο Άμυνας έχει ήδη συμφωνήσει για την παράδοση των πρώτων 10 μονάδων, τις οποίες πρέπει να στείλουμε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτή θα είναι η πρώτη πειραματική παρτίδα που θα δοκιμαστεί στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας», δήλωσε ο Danilenko σύμφωνα με το RIA Novosti.
Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ότι το στρατιωτικό τμήμα εξετάζει τη δυνατότητα αγοράς θαλάσσιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αναπτύχθηκε από την KMZ. Η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά καθολικών θαλάσσιων drones που δημιουργήθηκαν με βάση την πλατφόρμα τύπου Vizir.
Το μη επανδρωμένο σκάφος που αναπτύχθηκε από την KMZ είναι ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών. Το σκάφος έχει αυτονομία πλεύσης 600 km σε χαμηλές ταχύτητες, ενώ μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες έως και 80 km/h. Όταν είναι φορτωμένο με 600 κιλά εκρηκτικά, το σκάφος μπορεί να διανύσει 200 ​​χλμ. Ο οπλισμός ή άλλος εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί στο σκάφος επιλέγεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης