Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγα-καταιγίδα πλήττει την Κριμαία - Τεράστιες καταστροφές - Για τραγωδία μιλάνε οι τοπικές αρχές

Μεγα-καταιγίδα πλήττει την Κριμαία - Τεράστιες καταστροφές - Για τραγωδία μιλάνε οι τοπικές αρχές
Περίπου 1 εκατομμύριο ρωσικά νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
(upd) Στο έλεος μιας «μεγα-καταιγίδας», της «καταιγίδας του αιώνα» είναι από το βράδυ της Κυριακής 26/11 η Κριμαία, με τις τοπικές ρωσικές αρχές να κάνουν λόγο για τεράστιες καταστροφές και για… τραγωδία.
«Τώρα αξιολογούμε τη ζημιά, αλλά η ζημιά είναι πολύ μεγάλη.
Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν τέτοια καταιγίδα στην Κριμαία.
Κάτι παρόμοιο συνέβη τοπικά το 2007 στο Kerch, αλλά αυτό που συνέβη απόψε είναι μια μεγάλη τραγωδία για ολόκληρη την Κριμαία, διότι η κλίμακα είναι πολύ μεγάλη» υποστήριξε ο Oleg Kryuchkov, σύμβουλος του κυβερνήτη της Κριμαίας, Sergei Aksenov.

Νεκρός

Ήδη οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για έναν νεκρό, με το φυσικό φαινόμενο να είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη.
«Υπάρχει ένας νεκρός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο χωριό Morskoye κοντά στο Sudak, όπου ο δρόμος χάθηκε.
Ο άνδρας βγήκε να κοιτάξει τα κύματα και, δυστυχώς, πέθανε τραγικά» υπογράμμισε ο Kryuchkov. Πλημμύρες

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Mikhail Razvozhaev έκανε λόγο για εκτεταμένες πλημμύρες, αναφέροντας πως πάνω από 500 θαλάσσια ζώα πέθαναν από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε τοπικό ενυδρείο – μουσείο, ενώ αναφέρθηκαν και τρεις τραυματίες λόγω της καταιγίδας.
Τραυματίες αναφέρθηκαν και από πολλές άλλες περιοχές στην Κριμαία. Χωρίς ρεύμα 1,9 εκατομμύρια κάτοικοι

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τουλάχιστον 400.000 κάτοικοι στην Κριμαία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ αρκετοί δήμοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι έχουν πλημμυρίσει, δίκτυα φυσικού αερίου έχουν καταστραφεί ενώ πολλά δέντρα έχουν κοπεί από τους θυελλώδεις ανέμους.
Είναι χαρακτηριστικό πως η σημερινή ημέρα κηρύχθηκε αργία στην Κριμαία.
Πάντως και σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας, εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1,9 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Κριμαία αλλά και στη νότια Ρωσία όπως και σε Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Τεράστια προβλήματα και στη νότια Ρωσία

Τεράστιες καταστροφές καταγράφονται και στη νότια Ρωσία, όπως στην περιφέρεια του Krasnodar, όπου δεκάδες κατασκευές, δέντρα, φορτηγά πλοία παρασύρθηκαν από τους ανέμους ενώ στο Sochi σταμάτησε η κυκλοφορία των σιδηροδρόμων.
Σε άλλη περιοχή του Krasnodar, η Κοινοπραξία του Πετρελαιαγωγού της Κασπίας ανακοίνωσε πως ανέστειλε τη φόρτωση πετρελαίου και πως έστειλε τα πετρελαιοφόρα της σε καταφύγια εξαιτίας «εξαιρετικά δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών» καθώς γίνεται λόγος για ριπές ανέμου ταχύτητας μέχρι και 24 μέτρων το δευτερόλεπτο και κύματα που φθάνουν σε ύψος τα 8 μέτρα.
Επιπλέον, αναφέρεται πως στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, τουλάχιστον 525.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης