Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Ισραήλ ο Musk εν μέσω πολέμου - Στο στόχαστρο ο αντισημιτισμός

Στο Ισραήλ ο Musk εν μέσω πολέμου - Στο στόχαστρο ο αντισημιτισμός
Ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία έχουν αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως
Ο Elon Musk προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ τη Δευτέρα, σύμφωνα με αεροπορική εταιρεία παρακολούθησης, ξεκινώντας μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ισραηλινοί ηγέτες σχεδιάζουν να επιστήσουν την προσοχή του στην κατάσταση των ομήρων που κρατούνται στην εμπόλεμη Γάζα και να συζητήσουν την αύξηση του αντισημιτισμού στο διαδίκτυο.
Το γραφείο του Ισραηλινού προέδρου Isaac Herzog ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο Elon Musk θα έρθει για να συναντηθεί με τον αρχηγό του κράτους.
Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu.
Ο Avi Scharf, ειδικός σε θέματα αεροπορίας της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, δημοσίευσε στην πλατφόρμα μέσων μαζικής ενημέρωσης X - πρώην Twitter - ότι ένα αεροπλάνο που μετέφερε τον δισεκατομμυριούχο, ο οποίος διευθύνει επίσης τις εταιρείες Tesla και SpaceX, είχε προσγειωθεί το πρωί.

Στο επίκεντρο ο αντισημιτισμός

Ο Benjamin Netanyahu συναντήθηκε με τον Musk στην Καλιφόρνια στις 18 Σεπτεμβρίου και τον προέτρεψε να βρει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ελεύθερης έκφρασης και της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους μετά από εβδομάδες διαμάχης για αντισημιτικό περιεχόμενο στο X.
Ο Musk απάντησε λέγοντας ότι είναι κατά του αντισημιτισμού και κατά οτιδήποτε "προωθεί το μίσος και τη σύγκρουση", επαναλαμβάνοντας προηγούμενες δηλώσεις του ότι το X δεν θα προωθήσει τη ρητορική μίσους.
Ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία έχουν αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια του επτά εβδομάδων πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής παλαιστινιακής φατρίας Χαμάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης