Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πυρά δέχτηκαν από άγνωστους τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές στο Burlington της πολιτείας του Vermont

ΗΠΑ: Πυρά δέχτηκαν από άγνωστους τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές στο  Burlington  της πολιτείας του Vermont
Ρατσιστικά τα κίνητρα, σύμφωνα με τις αρχές
Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές που σπουδάζουν σε αμερικανικά κολέγια πυροβολήθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023 στο Burlington, της πολιτείας του Vermont και νοσηλεύονται, σύμφωνα με το παλιό σχολείο τους στη Δυτική Όχθη.
Το Σχολείο Φίλων της Ραμάλα ανέφερε μέσω του Facebook την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 ότι τρεις απόφοιτοί του πυροβολήθηκαν κοντά στο Πανεπιστήμιο του Vermont.
Πρόκειται για τους Tahseen Ahmad που φοιτεί στο Trinity College, Kinnan Hamid, φοιτητή στο Haverford College και Hisham Awartani που σπουδάζει στο Brown University.
Η αστυνομία του Burlington ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου ότι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε ένα τηλεφώνημα για πυροβολισμούς και όταν πήγαν στο σημείο βρήκαν δύο τραυματίες κοντά στο πανεπιστήμιο και έναν τρίτο σε μικρή απόσταση από τους άλλους.
Οι αρχές δεν αποκάλυψαν τις ταυτότητες των θυμάτων, διευκρινίζοντας μόνο ότι όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Βερμόντ.

Ο δράστης παραμένει άγνωστος

Το επεισόδιο αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βιώνουν αύξηση των ισλαμοφοβικών και αντισημιτικών ενεργειών, όπως των βίαιων επιθέσεων και της παρενόχλησης μέσω του διαδικτύου, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Hamas, στις 7 Οκτωβρίου.
Οι φοιτητές μιλούσαν μεταξύ τους αραβικά και φορούσαν την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, το οποίο κάλεσε τις αμερικανικές αρχές να φροντίσουν ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.
Επίσης, η Αμερικανοαραβική Επιτροπή Κατά των Διακρίσεων ζήτησε από τις πολιτειακές και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολή του νόμου να ερευνήσουν τους πυροβολισμούς ως έγκλημα μίσους.
Το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων, η μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων και υπεράσπισης του έθνους, δήλωσε μετά την επίθεση ότι προσφέρει αμοιβή 10.000 δολαρίων για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψη και την καταδίκη του ατόμου ή των ατόμων πίσω από τον πυροβολισμό.

«Τον πυροβόλησαν γιατί φορούσε καφίγια»

Σε ανάρτησή του ο Basil Awartani, ξάδελφος ενός από τους τραυματίες δήλωσε ότι ο Hisam πυροβολήθηκε στην πλάτη ενώ περπατούσε με τους φίλους του στο Μπέρλινγκτον επειδή απλώς φορούσε καφίγια (σ.σ. το μαντήλι σύμβολο των Παλαιστινίων) και μιλούσε αραβικά. Ταυτόχρονα καταδίκασε την επικίνδυνη ρητορική από Αμερικανούς εις βάρος των Παλαιστινίων και την συνεχή «απανθρωποποίηση» των συμπατριωτών του που έχει πραγματικό κόστος ζωής, όπως είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης