Τελευταία Νέα
Διεθνή

O αρχιστράτηγος των Ουκρανών Zaluzhny αρνήθηκε να φτιάξει στρατιωτικό σχέδιο για το 2024 - Την αποπομπή του ζητά o Zelensky

O αρχιστράτηγος των Ουκρανών Zaluzhny αρνήθηκε να φτιάξει στρατιωτικό σχέδιο για το 2024 - Την αποπομπή του ζητά o Zelensky
Αντί για σχέδιο ο αρχιστράτηγος των Ουκρανών είπε μόνο ότι ο στρατός χρειάζεται 20.000 πολίτες κάθε μήνα
Σχετικά Άρθρα
Την παραίτηση του αρχιστράτηγου Zaluzhny ζήτησε η αναπληρώτρια επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Βουλής, που έχει εκλεγεί με το κόμμα του Zelensky, αναφέρει το Ria Novosti.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny θα πρέπει να παραιτηθεί λόγω έλλειψης σχεδίου δράσης για το επόμενο έτος, δήλωσε η Maryana Bezuglaya, αναπληρώτρια επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Verkhovna Rada, βουλευτής του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού».
«Ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπόρεσε να δώσει σχέδιο για το 2024. Ούτε μεγάλο ούτε μικρό, ούτε ασύμμετρο ούτε συμμετρικό. Είπε μόνο ότι ο στρατός πρέπει να παίρνει τουλάχιστον 20 χιλιάδες πολίτες το μήνα», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook.
Στο κοινοβούλιο, κατά τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, η στρατιωτική ηγεσία ρωτήθηκε για το μελλοντικό όραμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, εάν θα διατεθούν κονδύλια για κυλιόμενη επιστράτευση και για αποστράτευση και γιατί θέλει να δημιουργήσει νέες ταξιαρχίες και δεν επιλέγει να αναπληρώσει τις υπάρχουσες, είπε η Bezuglaya.
Σύμφωνα με αυτήν, αν και η συζήτηση δεν ήταν δημόσια, χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ένταση.
Αλλά αφού η στρατιωτική ηγεσία δεν μπορεί να παρουσιάσει καμία ιδέα για το 2024, πρέπει να φύγει, δήλωσε η Bezuglaya.
Σύμφωνα με όσα έγραψε η Maryana Bezuglaya, η δυσαρέσκεια για την έλλειψη συγκεκριμένων σχεδίων από τον Zaluzhny έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, όταν άρχισε η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Προηγουμένως πάντως, ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας και της Δύσης είχαν κάνει αναφορές σε πιθανή σύγκρουση μεταξύ του Zelensky και του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
Οι δημοσιογράφοι της Washington Post έχουν επίσης αναφέρει ότι ο Zaluzhny, ο οποίος είναι δημοφιλής στους συμπολίτες του, ενδέχεται να αποτελέσει απειλή για τον Zelensky εάν αποφασίσει να ξεκινήσει πολιτική καριέρα.
Οι δημοσιογράφοι έχουν θεωρήσει μάλιστα ως έμμεσο σημάδι της σύγκρουσης μεταξύ Zelensky και Zaluzhny τις πρόσφατες δηλώσεις του Zaluzhny ο οποίος έκανε λόγο για αδιέξοδο στο μέτωπο και για αδυναμία του ουκρανικού στρατού να έχει αποτελέσματα, τα οποία ο Zelensky προσπάθησε να διαψεύσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης