Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Προϋπόθεση η λύση των δύο κρατών για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή – Περιορισμοί στο εξοπλισμό του Ισραήλ

Λευκός Οίκος:  Προϋπόθεση η λύση των δύο κρατών για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή – Περιορισμοί στο εξοπλισμό του Ισραήλ
Τι δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μακροπρόθεσμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι η λύση δύο κρατών στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan.
"Κανείς δεν είναι μεγαλύτερος υπέρμαχος μιας λύσης δύο κρατών από τον Πρόεδρο Joe Biden... είναι επιτακτική ανάγκη για μακροπρόθεσμη ειρήνη στην περιοχή», είπε στο CBS.
Ο Sullivan επισήμανε ότι, σύμφωνα με τον Biden, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι πρέπει να έχουν «ίσες ελευθερίες» και ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου σκοπεύει να «εργαστεί εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση τώρα, και όχι μετά τη σύγκρουση».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να περιορίσουν τις προμήθειες όπλων στο Ισραήλ, δήλωσε Sullivan σε συνέντευξή του στο CBS .
Έτσι σχολίασε τα λόγια του προέδρου της χώρας Joe Biden, ο οποίος χαρακτήρισε τη θέσπιση προϋποθέσεων για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας «μια αξιόλογη ιδέα».
Ταυτόχρονα, ο σύμβουλος του προέδρου τόνισε ότι οι αμερικανικές αρχές θεωρούν παραγωγική την τρέχουσα προσέγγισή τους στο πλαίσιο της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, καθώς επιτρέπει «να επιτευχθούν αποτελέσματα».
Ααφέρθησε στην επιστροφή ομήρων, προσωρινή παύση των εχθροπραξιών και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης