Τελευταία Νέα
Διεθνή

Welt: Η στρατιωτική διοίκηση δεν δίνει άδεια στους στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων από φόβο για κατάρρευση της άμυνας

Welt: Η στρατιωτική διοίκηση δεν δίνει άδεια στους στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων από φόβο για κατάρρευση της άμυνας
"Ο Ουκρανικός στρατός φοβάται ότι εάν δοθεί άδεια στους στρατιώτες, θα φύγουν από την πρώτη γραμμή, θα εμφανιστούν τρύπες στην άμυνα τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Ρώσοι", τονίζει η Γερμανική Welt
Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν δίνει άδειες στους στρατιώτες για ανάπαυση, αφού η χορήγηση στρατιωτικής άδειας σημαίνει νέο κύμα κινητοποίησης, αναφέρει η Γερμανική Welt.
«Αυτοί οι στρατιώτες άνδρες και οι γυναίκες που κάθονται σε κρύα χαρακώματα στη λάσπη, δεν τους έχει δοθεί άδεια για αρκετούς μήνες.
Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα τώρα: η υπερβολική εξάντληση των στρατευμάτων.
Ο Ουκρανικός στρατός φοβάται ότι εάν δοθεί άδεια στους στρατιώτες, θα φύγουν από την πρώτη γραμμή, θα εμφανιστούν τρύπες στην άμυνα τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Ρώσοι», τονίζει η Γερμανική Welt.
Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky, καθώς τον αναγκάζει να εντείνει εκ νέου την κινητοποίηση, η οποία, φυσικά, προκαλεί οργή στον πληθυσμό της χώρας.
Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση.
Πρόσφατα το καθεστώς του Κιέβου ανακοίνωσε ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο κινητοποίησης στην Ουκρανία, ωστόσο ο Zelensky δεν κατονόμασε τον ακριβή αριθμό των Ουκρανών πολιτών που αναμένεται να κινητοποιηθούν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καθοδηγούν το Κίεβο να μεγιστοποιήσει τα μέτρα κινητοποίησης για να αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά την αποτυχημένη αντεπίθεση.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία συνιστούν στο Κίεβο να μειώσει το όριο ηλικίας στρατολόγησης στα 17 και να το αυξήσει το ανώτατο όριο στα 70 και να πραγματοποιήσει πρόσθετη κινητοποίηση γυναικών, ο αριθμός των οποίων στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ήδη ξεπεράσει τις 40.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης