Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνολικά 5.600 παιδιά ή το 40% των αμάχων δολοφονήθηκαν - Ο Ισραηλινός στρατός, ανίκανος ή εγκληματίες πολέμου;

Συνολικά 5.600 παιδιά ή το 40% των αμάχων δολοφονήθηκαν - Ο Ισραηλινός στρατός, ανίκανος ή εγκληματίες πολέμου;
Μέσα σε 50 ημέρες πολέμου στην Γάζα σκοτώθηκαν 5.600 παιδιά, ο Ισραηλινός στρατός είναι στην κυριολεξία ανίκανος… ή κλασικοί εγκληματίες... 
Κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αλλά φέτος, παιδιά σκοτώνονται στη Γάζα από το Ισραήλ.
Τις τελευταίες 50 ημέρες, περίπου 5.000 παιδιά δολοφονήθηκαν ανηλεώς και 577 βρέφη έχασαν τη ζωή τους στην Λωρίδα της Γάζας και στην Παλαιστίνη.
Ο ισραηλινός στρατός χτυπά αμάχους στην Παλαιστίνη εδώ και 50 ημέρες.
Σύμφωνα με δημόσια διαθέσιμα στοιχεία, σχεδόν 14.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις επιθέσεις του Ισραήλ μέχρι σήμερα, με 5.600 από αυτούς να είναι παιδιά.
Δηλαδή το 40% των νεκρών αμάχων είναι παιδιά και βρέφη.
Αυτό ονομάζεται ανικανότητα, δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι σκόπιμα βομβαρδίζουν για να σκοτώσουν παιδιά οι Ισραηλινοί αλλά αν δούμε τα χτυπήματα ακριβείας των ρώσων μέσα σε σχεδόν 2 χρόνια πολέμου στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί 280 παιδιά.
Μέσα σε 50 ημέρες πολέμου στην Γάζα σκοτώθηκαν 5.600 παιδιά, ο Ισραηλινός στρατός είναι στην κυριολεξία ανίκανος… ή κλασικοί εγκληματίες... 

Η ισραηλινή κυβέρνηση δικαιολογεί την επιθετικότητά της και τις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των παγκόσμιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνοντας τη στόχευση αμάχων από τη Hamas στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.
Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο βομβαρδισμός εγκαταστάσεων όπως νοσοκομεία, σχολεία, εκκλησίες και τζαμιά οφείλεται στο ότι ένοπλα μέλη της Hamas «κρύβονται ανάμεσα σε πολίτες και κάτω από νοσοκομεία».
Κανένα στοιχείο όμως δεν έχουν προσκομίσει οι Ισραηλινοί.
Επίσης 195 εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο έχασαν τη ζωή τους και 51 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων του Ισραήλ.
Συνολικά 130 εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που στοχοποιήθηκαν από ισραηλινά αεροσκάφη, σε συνδυασμό με 18 νοσοκομεία και 46 κέντρα υγείας που αντιμετωπίζουν ελλείψεις καυσίμων, απλώς επιβεβαιώνουν ότι οι Ισραηλινοί είναι ανίκανοι ή δολοφόνοι.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα συνέβαλε στην παγκοσμιοποίηση της δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, καθώς οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν καταπίεση μέσω της απροκάλυπτης λογοκρισίας, των σωφρονιστικών μέτρων και των εξαναγκαστικών μεταχειρίσεων, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέλεξε να κάνει τα στραβά μάτια στο παγκόσμιο δίκαιο.
Στον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, επέδειξε αδιαφορία για το αντιρωσικό αίσθημα που σαρώνει την Ευρώπη και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λαμβάνοντας σαφή θέση.
Και τώρα, έχει εγκαταλείψει τους Ευρωπαίους που τολμούν να εκφράσουν «η Παλαιστίνη έχει δίκιο», απειλούνται με παραβιάσεις των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφήνοντάς τους απομονωμένους και ευάλωτους.

Σε κομβικές στιγμές, οι ενέργειες ή η αδράνεια σημαντικών εγχώριων και διεθνών παραγόντων μπορούν να διαμορφώσουν το πεπρωμένο των κοινωνιών.
Οι πρόσφατες αδιάκριτες επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα υπογραμμίζουν τη βαθιά επίδραση τέτοιων αποφάσεων στην πορεία της ιστορίας.
Η κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ για 70 χρόνια, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες στρατιωτικές του επιθέσεις, υπογραμμίζει την αποτυχία όλων… να αντιμετωπίσουν τη μακροχρόνια σύγκρουση και να επιβάλλουν ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης