Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Δύση τρομοκρατήθηκε μετά την αποτυχία του «μαγικού όπλου» των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Business Insider: Η Δύση τρομοκρατήθηκε μετά την αποτυχία του «μαγικού όπλου» των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Τα άρματα μάχης Leopard και Challenger παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την αντεπίθεση, αλλά ο ουκρανικός στρατός δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως αυτόν τον εξοπλισμό επειδή δεν μπόρεσε να διασφαλίσει την πρόοδο της ρωσικής αμυντικής γραμμής
Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard, τα βρετανικά Challenger και τα αμερικανικά Abrams δεν βοήθησαν τις Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο, ανέφερε το Business Insider, επικαλούμενο στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες.
Αυτά τα άρματα μάχης - το Leopard που προμήθευσε η Γερμανία, το Challenger που στάλθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο και το αμερικανικό Abrams - δεν έχουν ακόμη γίνει «μαγικό όπλο» και τώρα η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει καλύτερα το περιορισμένο οπλοστάσιό της ενόψει των χειμερινών, αργών επιθετικών επιχειρήσεων αλλά και μια εντεινόμενη ρωσική επίθεση», αναφέρει το Business Insider.
Τα άρματα μάχης Leopard και Challenger παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την αντεπίθεση, αλλά ο ουκρανικός στρατός δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως αυτόν τον εξοπλισμό επειδή δεν μπόρεσε να διασφαλίσει την πρόοδο της ρωσικής αμυντικής γραμμής.
Όπως ανέφερε το Forbes, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πρόσφατα το 25% των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2 που δόθηκαν στην Ουκρανία.
Το Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 25 οχήματα μάχης Leopard κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.
Συνολικά, η Μεγάλη Βρετανία προμήθευσε την Ουκρανία με 14 άρματα μάχης Challenger 2, μερικά από τα οποία έχουν ήδη καταστραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης