Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Η εξάλειψη της Hamas είναι...«ψευδαίσθηση», περισσότερο σύνθημα παρά ρεαλιστικός στόχος που μπορεί να επιτευχθεί

Le Monde: Η εξάλειψη της Hamas είναι...«ψευδαίσθηση», περισσότερο σύνθημα παρά ρεαλιστικός στόχος που μπορεί να επιτευχθεί
Γάλλοι πρεσβευτές χαρακτήρισαν «ψευδαίσθηση» τον στόχο της εξάλειψης της Hamas σε άρθρο τους - Υποστηρίζουν πως η Hamas, η οποία έχει ήδη γίνει στόχος πέντε φονικών στρατιωτικών εκστρατειών, αναπόφευκτα θα αναγεννηθεί. 
Σχετικά Άρθρα
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Le Monde 18 πρώην πρεσβευτές υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ είχε ξεκινήσει μια στρατηγική ολοκληρωτικού πολέμου στη Γάζα που είναι «τόσο βάναυση όσο και μάταιη και ολοένα και περισσότερο αμφισβητούμενη».
Οι πρώην Γάλλοι πρέσβεις έχουν ζητήσει μια πολιτική λύση στον πόλεμο στη Γάζα και απέρριψαν τον διακηρυγμένο στόχο του Ισραήλ για εξάλειψη της Hamas ως «παραπλανητικό» σε βαθμό «παραίσθησης».

«Η εξάλειψη της Hamas είναι περισσότερο σύνθημα παρά ρεαλιστικός στόχος», έγραψαν.

«Το 2006, το Ισραήλ είχε ήδη διακηρύξει την επιθυμία του να «εξολοθρεύσει τη Hezbollah», με τα γνωστά αποτελέσματα.
Μια τέτοια στρατηγική είναι απατηλή.

Η Hamas, η οποία έχει ήδη γίνει στόχος πέντε φονικών στρατιωτικών εκστρατειών, αναπόφευκτα θα αναγεννηθεί.


Ο στρατός δεν θα μπορέσει να νικήσει ένα κίνημα που υποστηρίζεται από ένα μεγάλο μέρος του παλαιστινιακού πληθυσμού, στη Γάζα καθώς και στη Δυτική Όχθη, μπροστά σε μια παλαιστινιακή αρχή που έχει αποκλειστεί».
Οι πρώην διπλωμάτες είπαν ότι μια λύση δύο κρατών αξίζει ακόμα να επιχειρηθεί παρά το γεγονός ότι είναι «ολοένα και πιο δύσκολο να οικοδομηθεί» λόγω της προσάρτησης της ευρύτερης Ιερουσαλήμ και των αυξανόμενων οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης