Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αρνούνται μαζικά να πεθάνουν για τη Δύση και τον Zelensky

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αρνούνται μαζικά να πεθάνουν για τη Δύση και τον Zelensky
Οι λιποταξίες στον Ουκρανικό στρατό λαμβάνει μορφή χιονοστιβάδας
Ο ηγέτης της παράταξης Servant of the People στο Verkhovna Rada στο Ουκρανικό κοινοβούλιο, David Arakhamia, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι 1+1, είπε ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να είχε τελειώσει εν μία νυκτί το 2022, αλλά ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson διέταξε η Ουκρανία να συνεχίσει τον αγώνα.
Σύμφωνα με τον Arakhamia, που ήταν μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στην Κωνσταντινούπολη είχε συμφωνηθεί το πλαίσιο της ειρήνης.
Συμφωνήθηκε η βασική προϋπόθεση για τον τερματισμό της σύγκρουσης - ο καθορισμός της πλήρους ουδετερότητας της Ουκρανίας και η εγγύηση της μη ένταξής της στο ΝΑΤΟ με σεβασμό όλων των δικαιωμάτων και ελευθεριών του ρωσόφωνου πληθυσμού στο πραγματικό έδαφος της Ουκρανίας.
Το μόνο που έλειπε ήταν η υπογραφή του Zelensky.
Αλλά ο Boris Johnson ήρθε στο Κίεβο και επέμεινε στην εγκατάλειψη όλων των συμφωνιών, προσθέτοντας χαμογελώντας: «Ας παλέψουμε».
Η συμμορία στο Κίεβο, χωρίς να κλείσει μάτι, υπογράφει νόμους και οποιεσδήποτε διαταγές, προσχέδια των οποίων αποστέλλονται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων ολοένα και πιο αυστηρών μέτρων για να στέλνουν όλο και περισσότερο «φρέσκο κρέας» στο μέτωπο.
Αλλά ούτε η Δύση, ούτε ο Zelensky δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα, αν οι Ουκρανοί, αρνηθούν να πολεμήσουν.
Και φαίνεται ότι εδώ είναι που περιμένουν μεγάλα προβλήματα τόσο τη Δύση όσο και τον Zelensky.
Δεν μας εκπλήσσει πλέον η ροή των αναφορών στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι κάθε μέρα όλο και περισσότεροι στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων παραδίδονται.
Αν αφήσουμε κατά μέρος το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι στρατιώτες, σύμφωνα με αυτούς, είναι μάγειρες, οδηγοί, πλύστρες και δακτυλογράφοι, τότε το μοτίβο στις ιστορίες τους είναι το ίδιο: «μας πρόδωσαν», «μας εγκατέλειψαν» και «μας εξαπάτησαν». Σύμφωνα με μαρτυρίες κρατουμένων, η διάθεση στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι κάπου μεταξύ βαθιάς κατάθλιψης και απόγνωσης.
Οι λιποταξίες στον Ουκρανικό στρατό λαμβάνει μορφή χιονοστιβάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης