Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Biden με τον Εμίρη του Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα

Επικοινωνία Biden με τον Εμίρη του Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα
Το Κατάρ μαζί με την Αίγυπτο ηγήθηκαν των προσπαθειών για τη διασφάλιση της συνέχισης της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ
Ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Τamim bin Hamad Al Thani δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden για τις εξελίξεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, αναφέρει ανακοίνωση του Amiri Diwan, του γραφείου του καταριανού αξιωματούχου το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023.
Οι δύο ηγέτες εστίασαν στην εφαρμογή της συμφωνίας ανθρωπιστικής εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας, τις κοινές διεθνείς προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων, προστασία της ζωής αμάχων και αύξηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους στη Γάζα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το Κατάρ μαζί με την Αίγυπτο ηγήθηκαν των προσπαθειών για τη διασφάλιση της συνέχισης της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ που ξεκίνησε την Παρασκευή 24/11.
Το Κατάρ επανέλαβε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες των «διαμεσολαβητικών εταίρων» του για την επίλυση του πολύωρου αδιεξόδου σχετικά με την ανταλλαγή ομήρων μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ.
Σε ανάρτησή του στο X, ο Majed Al Ansari, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, εξέφρασε «εκτίμηση» για την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι προσπάθειες των οποίων βοήθησαν στην «άρση των εμποδίων» στην εφαρμογή των όρων της συμφωνίας εκεχειρίας για το Σάββατο 25 Nοεμβρίου 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης