Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Blinken στην πρώτη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου Ουκρανίας - ΝΑΤΟ στις 27-29 Νοεμβρίου

O Blinken στην πρώτη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου Ουκρανίας  - ΝΑΤΟ στις 27-29 Νοεμβρίου
Ποια είναι η ατζέντα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken θα παραστεί στην πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου Ουκρανίας - ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Blinken θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου Ουκρανίας-ΝΑΤΟ, στις 27-29 Νοεμβρίου.
Ο υπουργός Εξωτερικών σκοπεύει να δηλώσει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, να συζητήσει θέματα «δημοκρατίας και περιφερειακής σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια» και να θίξει τα θέματα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2024.
Μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στο Βίλνιους, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε ότι τα κράτη μέλη έκαναν τρία βήματα προς την Ουκρανία: αποφασίστηκε να μην απαιτηθεί από την Ουκρανία να εκπληρώσει το Σχέδιο Δράσης για ένταξη στη συμμαχία.
Eγκρίθηκε ένα πολυετές πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, καθώς και η ίδρυση του συμβουλίου Ουκρανίας - ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, η Ουκρανία θα κληθεί να ενταχθεί στο μπλοκ αφού εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις και αφού όλοι οι σύμμαχοι επιτύχουν συναίνεση.
Η εκπλήρωση των προϋποθέσεων θα αξιολογηθεί από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης