Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηamas: Εντόπισε επιπλέον 10-20 ομήρους οι οποίοι ενδεχομένως θα απελευθερωθούν

Ηamas: Εντόπισε επιπλέον 10-20 ομήρους οι οποίοι ενδεχομένως θα απελευθερωθούν
Η Hamas πρόκειται να απελευθερώσει 13 ισραηλινούς ομήρους το Σάββατο 25/11, οι περισσότεροι από τους οποίους απήχθησαν από το Kibbutz Be'eri
Συμφωνα με αραβικά ΜΜΕ, η Hamas μετέφερε ένα μήνυμα όπου ισχυρίστηκε ότι εντόπισε επιπλέον 10-20 ομήρους τους οποίους μπορεί ενδεχομένως να απελευθερώσει.
Εάν αυτή η εξέλιξη επιβεβαιωθεί, το Ισραήλ αναμένεται να παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για άλλη μία ή δύο ημέρες.
Οι ισραηλινές εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι η Hamas μπορεί να έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει περίπου 30 περισσότερους ομήρους πέρα από τους 50 που είχαν αρχικά συμφωνηθεί στο τρέχον πλαίσιο διαπραγματεύσεων.
Η Hamas πρόκειται να απελευθερώσει 13 ισραηλινούς ομήρους το Σάββατο 25/11, οι περισσότεροι από τους οποίους απήχθησαν από το Kibbutz Be'eri.
Παρά το αίτημα του Ισραήλ να προσθέσει έναν ακόμη αιχμάλωτο στη λίστα, η Hamas ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να συμμορφωθεί.
Αφού έλαβε τον προγραμματισμένο κατάλογο απελευθερώσεων, το Ισραήλ τη δυνατότητα να συμπεριλάβει ένα αίτημα που πληροί τους όρους της συμφωνίας: την απελευθέρωση μητέρων και παιδιών μαζί, εάν τα παιδιά είναι κάτω των 19 ετών.
Σύμφωνα με ξένες πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις, το Ισραήλ πίεσε για την απελευθέρωση 14 ομήρων το Σάββατο  (25/11)σε αντάλλαγμα τη αποφυλάκιση 42 κρατουμένων.
Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδώθηκαν και η δεύτερη φάση της συμφωνίας θα προχωρήσει με τους προγραμματισμένους 13 ομήρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης