Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Αρκετά κράτη της ΕΕ επιθυμούν τη χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Bloomberg: Αρκετά κράτη της ΕΕ επιθυμούν τη χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Αρκετά κράτη της ΕΕ θα ήθελαν να περιορίσουν τη λίστα των κατηγοριών αγαθών που θα τεθούν υπό έλεγχο για εξαγωγή μέσω τρίτων χωρών από το 12ο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων της ΕΕ, που είχε προταθεί νωρίτερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει δημοσίευμα του του Bloomberg το Σάββατο @5 Νοεμβρίου 2023.
Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, αρκετοί διπλωματικοί εκπρόσωποι διαφόρων κρατών της ΕΕ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη νομιμότητα και την πρακτική σκοπιμότητα τέτοιων προτάσεων της ΕΚ.
Οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών των διπλωματών θα ήθελαν να «περιορίσουν το εύρος των πιθανών ρητρών και του καταλόγου των αγαθών που θα καλύπτονταν από το προτεινόμενο μέτρο», καθώς και την αυστηρότητα της παρακολούθησης της συμμόρφωσης τρίτων χωρών με τους προγραμματισμένους περιορισμούς.
Η ΕΕ ανησυχεί ότι η επιβολή πρόσθετων σκληρών περιορισμών στις επανεξαγωγές στη Ρωσία μπορεί να τρομάξει τους ξένους επιχειρηματικούς εταίρους, γεγονός που θα έθετε τις ευρωπαϊκές εταιρείες σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα.
Το 12ο πακέτο αντι-ρωσικών κυρώσεων, που εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαβιβάστηκε στις χώρες της ΕΕ για έγκριση την περασμένη εβδομάδα.
Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να θεσπίσουν το πακέτο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-11-25_170458.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης