Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόκληση: Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Hopper εισήλθε παράνομα στη θάλασσα της Νότιας Κίνας

Πρόκληση: Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Hopper εισήλθε παράνομα στη θάλασσα της Νότιας Κίνας
Σύμφωνα με τον Κινεζικό στρατό, το περιστατικό «αποδεικνύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας απροκάλυπτος «παράγοντας κινδύνου για την ασφάλεια» στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας»
Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Hopper εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Κίνας χωρίς την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό WeChat της Διοίκησης του Νότιου Πεδίου του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, ο κινεζικός στρατός ανέπτυξε τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις του για να «να παρακολουθήσει και να προειδοποιήσει» το σκάφος.
Συνέχισε λέγοντας ότι το περιστατικό «αποδεικνύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας απροκάλυπτος «παράγοντας κινδύνου για την ασφάλεια» στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας».
Αυτή η τελευταία ανακοίνωση έρχεται μέρες αφότου η Κίνα κατηγόρησε τις Φιλιππίνες ότι στρατολόγησαν «ξένες δυνάμεις» για να περιπολούν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αναφερόμενη σε κοινές περιπολίες που πραγματοποιούνται από την Τρίτη 21/11 από τις δυνάμεις των Φιλιππίνων και των ΗΠΑ.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είχαν «ειλικρινείς» συνομιλίες για ζητήματα θαλάσσιας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένης της αμφισβητούμενης Θάλασσας της Νότιας Κίνας, και η αμερικανική πλευρά υπογράμμισε τις ανησυχίες της για «επικίνδυνες και παράνομες» κινεζικές ενέργειες εκεί, ανέφερε το State Department.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης