Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haaretz: Οι Ισραηλινές Υπηρεσίες Πληροφοριών γνώριζαν τα σχέδια της Hamas ένα έτος πριν από την κλιμάκωση

Haaretz: Οι Ισραηλινές Υπηρεσίες Πληροφοριών γνώριζαν τα σχέδια της Hamas ένα έτος πριν από την κλιμάκωση
Yψηλόβαθμος αξιωματικός των ισραηλινών στρατιωτικών πληροφοριών είχε χαρακτηρίσει μια λεπτομερή προειδοποίηση που προέβλεπε επίθεση της Ηamas στις 7 Οκτωβρίου «φανταστικό σενάριο».
Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ γνώριζε τα σχέδια της Hamas να επιτεθεί στο Ισραήλ ένα χρόνο πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης και ανέφερε τις πληροφορίες στην Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας, αλλά οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων δεν έλαβαν την απειλή στα σοβαρά, ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη στελέχη του υπουργείου Άμυνας.
Οι πολιτικοί ηγέτες του Ισραήλ γνώριζαν τουλάχιστον μερικά από τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών, αλλά φαίνεται ότι δεν πίστευαν ότι η Hamas θα μπορούσε να προχωρήσει στο σχέδιο επίθεσης και να παραβιάσει τα σύνορα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι στην εφημερίδα.
Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, η εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι υψηλόβαθμος αξιωματικός των ισραηλινών στρατιωτικών πληροφοριών είχε χαρακτηρίσει μια λεπτομερή προειδοποίηση που προέβλεπε επίθεση της Ηamas στις 7 Οκτωβρίου «φανταστικό σενάριο».
Στις 7 Οκτωβρίου, η Hamas εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και εισέβαλε σε ισραηλινές κοινότητες κοντά στα σύνορα, σκοτώνοντας και απαγάγοντας εκατοντάδες.
Το Ισραήλ εξαπέλυσε αντίποινα και διέταξε πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, διακόπτοντας τις προμήθειες νερού, τροφίμων και καυσίμων.
Στις 27 Οκτωβρίου, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας με διακηρυγμένο στόχο την εξάλειψη της Hamas και τη διάσωση ομήρων.
Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 1.200 ανθρώπων στο Ισραήλ και πάνω από 14.800 στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης