Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Επικοινωνία του προέδρου Milei με την Georgieva (ΔΝΤ) για νέο δανειακό πρόγραμμα και μεταρρυθμίσεις

Αργεντινή: Επικοινωνία του προέδρου Milei με την Georgieva (ΔΝΤ) για νέο δανειακό πρόγραμμα και μεταρρυθμίσεις
Η Αργεντινή απέφυγε την στάση πληρωμών στο ΔΝΤ αφού κατέβαλε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο για το δανειακό πρόγραμμά της ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων – το μεγαλύτερο στη Ιστορία της χώρας
Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Kristalina Georgieva και ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Αργεντινής Javier Milei πραγματοποίησαν την πρώτη τηλεφωνική επαφή την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2023 προκειμένου να συζητήσουν την οικονομία της χώρας εν μέσω τριψήφιου πληθωρισμού και της κάθετης πτώσης του νομίσματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
«Συζητήσαμε τις σημαντικές προκλήσεις για την οικονομία της Αργεντινής και τις αποφασιστικές πολιτικές ενέργειες που απαιτούνται», δήλωσε η Georgieva σε μια ανάρτηση στη πλατφόρμα X.
Το ΔΝΤ, πρόσθεσε, θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για τη μείωση του πληθωρισμού της χώρας, επί του παρόντος πάνω από 140%, να βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά της και να «αυξήσει την ανάπτυξη που καθοδηγείται από τον ιδιωτικό τομέα».
Η Αργεντινή απέφυγε τη παύση πληρωμών στο ΔΝΤ αφού κατέβαλε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο για το δανειακό πρόγραμμά της 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων – το μεγαλύτερο στη Ιστορία της χώρας.
Πάνω από το 40% του πληθυσμού ζει στη φτώχεια.
Ο Milei , γράφοντας επίσης στο X για την κλήση, δηλωσε ότι το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να βοηθήσει στην εξεύρεση των διαρθρωτικών λύσεων που χρειάζεται η Αργεντινή.
Ο «αναρχοκαπιταλιστής» (όπως χαρακτηρίζεται από τον εγχώριο τύπο) οικονομολόγος δήλωσε ότι αυτός και η Georgieva μίλησαν για το σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής , τις δανειακές ανάγες και τη νομισματική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης