Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Υπάρχουν παραβιάσεις της συμφωνίας εκ μέρους του Ισραήλ – Εξετάζουμε νέες προτάσεις

Hamas:  Υπάρχουν παραβιάσεις της συμφωνίας εκ μέρους του Ισραήλ – Εξετάζουμε νέες προτάσεις

«Εάν το Ισραήλ δεν δεσμευτεί να παρασχεθεί βοήθεια στη βόρεια Γάζα, απειλεί ολόκληρη τη συμφωνία», δήλωσε ο σύμβουλος του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Taher al-Nunu

Ο σύμβουλος του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Taher al-Nunu, δήλωσε στο Al Jazeera το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 ότι «υπάρχουν πολλές παραβιάσεις της συμφωνίας από την πλευρά του Ισραήλ» ενώ σημείωσε: «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις από μεσολαβητές και είμαστε έτοιμοι να εξετάσει προτάσεις για νέες συμφωνίες».
Οι δηλώσεις έγιναν με φόντο την άφιξη της αντιπροσωπείας του Κατάρ στο Ισραήλ, η οποία υποτίθεται ότι θα συζητήσει πιθανές εξελίξεις στη συμφωνία για την απελευθέρωση των απαχθέντων και Παλιστινίων κρατουμένων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ δεν συμμορφώθηκε με τις συμφωνίες σχετικά με την απελευθέρωση των κρατουμένων και την είσοδο φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα.
«Εάν το Ισραήλ δεν δεσμευτεί να παρασχεθεί βοήθεια στη βόρεια Γάζα, απειλεί ολόκληρη τη συμφωνία», είπε, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ παραβίασε επίσης τη συμφωνία βάζοντας στρατιώτες να ανοίγουν πυρ σε πολλές τοποθεσίες, γεγονός που οδήγησε στο θάνατο δύο ανθρώπων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης