Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αrakhamia (Ουκρανός βουλευτής): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είχε τελειώσει την άνοιξη του 2023, αλλά δεν ήθελε η Βρετανία

Αrakhamia (Ουκρανός βουλευτής): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είχε τελειώσει την άνοιξη του 2023, αλλά δεν ήθελε η Βρετανία
Σύμφωνα με τον βουλευτή, η Ουκρανία δεν συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός, καθώς «αυτό ερχόταν και σε αντίθεση με το σύνταγμά της».
Οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει την περασμένη άνοιξη, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson εμπόδισε το Κίεβο να υπογράψει οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, όπως είπε ο David Arakhamia, επικεφαλής της παράταξης του κόμματος Υπηρέτης του Λαού και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «1+1».
«Οι Ρώσοι ήταν έτοιμοι να τερματίσουν τον πόλεμο εάν λαμβάναμε ουδέτερη στάση, όπως η Φινλανδία , και δεσμευόμασταν ότι δεν θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ.
Αυτό ήταν το βασικό σημείο.
Επιπλέον, όταν επιστρέψαμε από την Κωνσταντινούπολη, ήρθε ο Boris Johnson στο Κίεβο και είπε: “Δεν θα υπογράψουμε τίποτα μαζί τους και ας παλέψουμε”» ανέφερε ο ρωσοαναθρεμμένος Ουκρανός πολιτικός.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον βουλευτή, η Ουκρανία δεν συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός, καθώς «αυτό ερχόταν σε αντίθεση με το σύνταγμά της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης