Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Απόλυτος παραλογισμός ένα υποθαλάσσιο τούνελ κάτω από την Κριμαία

Peskov (Ρωσία): Απόλυτος παραλογισμός ένα υποθαλάσσιο τούνελ κάτω από την Κριμαία
«Δεν μοιάζει με την Washington Post, είναι ανοησία», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov θεώρησε απολύτως παράλογο το δημοσίευμα της Washington Post ότι η Μόσχα και το Πεκίνο φέρεται να συζήτησαν σχέδια για την κατασκευή μιας υποθαλάσσιας σήραγγας κάτω από το στενό του Κερτς, η οποία θα προστατεύεται από τις ουκρανικές επιθέσεις.
«Όχι, αυτό δεν αξίζει καν να σχολιαστεί. Δεν μοιάζει με την Washington Post, είναι ανοησία», σχολίασε σχετικά, απαντώντας σε αντίστοιχο αίτημα δημοσιογράφων.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Sergey Aksenob, χαρακτήρισε παραπληροφόρηση τα δημοσιεύματα σε ξένα μέσα ενημέρωσης για υποτιθέμενες προετοιμασίες για την κατασκευή σήραγγας κάτω από το στενό του Κερτς με τη συμμετοχή της κινεζικής πλευράς.
«Αυτό είναι ψέμα. Δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. [...] Δεν ξέρω τι υπάρχει στο μυαλό των συντακτών της αμερικανικής έκδοσης και των πηγών στις οποίες αναφέρονται και γιατί διαδίδουν τέτοια παραπληροφόρηση, αυτό είναι ένα ερώτημα για αυτούς. Ωστόσο, συμβουλή στους δυτικούς δημοσιογράφους: μην βιαστείτε να εμπιστευτείτε τις ουκρανικές πηγές, καθώς και την ουκρανική ηγεσία, γιατί, για να το θέσω ήπια, υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες για την επάρκειά τους», έγραψε ο Aksenov στον προσωπικό του λογιαριασμό στο Telegram.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης