Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: ΗΠΑ και Γερμανία αναγκάζουν την Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία - Ρίχνουν δολίως «άκυρο» στον Zelensky με... ψίχουλα

Bild: ΗΠΑ και Γερμανία αναγκάζουν την Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία - Ρίχνουν δολίως «άκυρο» στον Zelensky με... ψίχουλα
Ηνωμένες Πολιτείες και Γερμανία θέλουν να αναγκάσουν τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, χωρίς να τον... «πείσουν» άμεσα γι' αυτό, αλλά προμηθεύοντας μόνο τα όπλα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του σημερινού μετώπου
Σχετικά Άρθρα
Το... δόλιο σχέδιο των ΗΠΑ και Γερμανίας για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ηνωμένες Πολιτείες και Γερμανία θέλουν να αναγκάσουν τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, χωρίς να τον... «πείσουν» άμεσα γι' αυτό, αλλά προμηθεύοντας μόνο τα όπλα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του σημερινού μετώπου. Εν ολίγοις, παρέχοντας του όχι τα όσα ζητάει ανελλιπώς από τη Δύση σε κάθε του... εμφάνιση αλλά με ψίχουλα.
«Το γερμανοαμερικανικό σχέδιο είναι να προμηθεύσει το Κίεβο με όπλα σε ποσότητες που θα επέτρεπαν ίσα ίσα στον ουκρανικό στρατό να διατηρήσει το σημερινό μέτωπο, αλλά δεν θα ήταν σε θέση να ανακαταλάβει τα κατακτημένα εδάφη», σημειώνει η δημοσίευση επικαλούμενο γερμανικούς κύκλους πληροφόρησης.
Πηγή ανέφερε συγκεκριμένα, στην εφημερίδα ότι «ο ίδιος ο Zelensky πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».
"Χωρίς απαιτήσεις από το εξωτερικό. Πρέπει με την ελεύθερη βούλησή του να στραφεί στο έθνος και να εξηγήσει ότι πρέπει να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις", αναφέρει η Bild.
Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία θέλουν ο  Zelensky να συνειδητοποιήσει ότι η συνέχιση της σύγκρουσης για τη χώρα του χάνει κάθε νόημα.
Την ίδια ώρα, ούτε ο καγκελάριος Sccholz ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden σκοπεύουν να του ζητήσουν ευθέως να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία είναι οι μεγαλύτεροι προμηθευτές όπλων στο Κίεβο.
Η Bild επεσήμανε ότι η κατάσταση στο μέτωπο για την Ουκρανία είναι «ζοφερή», «τα ρωσικά στρατεύματα, αν και αργά, προχωρούν» την επιχείρηση τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κύριος στόχος της γερμανικής κυβέρνησης τώρα είναι να βοηθήσει τις αρχές στο Κίεβο να λάβουν μια «στρατηγικά πλεονεκτική διαπραγματευτική θέση».
«Ο Λευκός Οίκος και το Γραφείο της Καγκελαρίου συντονίζουν τις ενέργειές τους για αυτό το θέμα», δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

To plan B και τα νέα σύνορα

Σύμφωνα πάντως με την Bild, οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχουν επίσης εναλλακτικό σχέδιο, Β.
«Αυτό που θέλουν το Βερολίνο και η Ουάσιγκτον ως εναλλακτική λύση στις διαπραγματεύσεις είναι μια σύγκρουση χωρίς συμφωνία μεταξύ των μερών τους», δήλωσε πηγή σε κυβερνητικούς κύκλους.
Σε αυτή την περίπτωση, η τρέχουσα γραμμή επαφής θα γίνει «ένα είδος νέων συνόρων» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. "Είναι σαν το Μινσκ (αναφερόμενος στις συμφωνίες του Μινσκ), αλλά.... χωρίς το Μινσκ", είπε η πηγή.
Η εφημερίδα σημείωσε ότι πολλές αποφάσεις για τις προμήθειες όπλων στη Γερμανία λαμβάνονται τώρα από το τμήμα του Scholz και όχι από το Υπουργείο Άμυνας με επικεφαλής τον Boris Pistorius.
Σύμφωνα με αυτήν, ο τελευταίος είναι ακόμη έτοιμος να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Taurus στην Ουκρανία, αλλά «τα χέρια του είναι δεμένα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης