Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez: «Σκληρή» η συνάντησή του με τον Netanyahu – Συμμετείχε και ο Βέλγος πρωθυπουργός De Croo

Sanchez: «Σκληρή» η συνάντησή του με τον Netanyahu – Συμμετείχε και ο Βέλγος πρωθυπουργός De Croo
Ο Ισπανός και ο Βέλγος πρωθυπουργός βρέθηκαν στο πέρασμα της Ράφα όπου απάντησαν σε ερωτήσεις του Τύπου.
«Σκληρή, πολύ σκληρή» χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, ο Pedro Sanchez στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο διήμερο ταξίδι του σε Ισραήλ, Παλαιστίνη και Αίγυπτο.
Όπως άφησε να εννοηθεί, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν προτίθεται να ακούσει αυτή την ώρα οτιδήποτε για διάσκεψη για την ειρήνη. Στη συνάντηση της Πέμπτης. που διήρκεσε αρκετή ώρα μεταξύ Sanchez Sanchez και Netanyahu, ο τελευταίος τους παρουσίασε ένα βίντεο διάρκειας 20 λεπτών, όπου περιγράφονται όλες οι αγριότητες της Hamas κατά την επίθεση τους στις 7 Οκτωβρίου.
Η επιμονή του Sanchez να του αναφέρει ότι ναι μεν το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αυτοαμυνθεί εντούτοις ο αριθμός των θανάτων Παλαιστινίων «είναι αφόρητος» και να του ζητήσει «να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή», προκάλεσε την αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ανοιχτά ότι η Χαμάς είναι «ο νέος Χίτλερ» και δεν πρόκειται να σταματήσει ο πόλεμος μέχρι να εξαλειφθεί η δύναμη αυτή από τη Γάζα.
Ο Sanchez είπε δημόσια ότι η Ισπανία γνωρίζει, από την εμπειρία που έχει με την τρομοκρατική οργάνωση ETA, ότι «η τρομοκρατία δεν μπορεί να εξαλειφθεί αποκλειστικά με τη βία», ενώ ο Netanyahu είπε ότι «αν δεν πολεμηθούν οι βάρβαροι, θα νικήσουν».
Ο Ισπανός και ο Βέλγος πρωθυπουργός βρέθηκαν στο πέρασμα της Ράφα όπου απάντησαν σε ερωτήσεις του Τύπου.
Ο Βέλγος πρωθυπουργός Alexander de Croo τόνισε ότι «για να προχωρήσει η οργάνωση της διάσκεψης για την ειρήνη, πρώτα θα πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι».
Και οι δύο πολιτικοί βγήκαν από αυτή την επίσκεψή τους περισσότερο ρεαλιστές όπως επεσήμαναν αλλά θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη της ειρήνης.
Ευχήθηκαν, κλείνοντας, με την ελπίδα ότι αυτή η ολιγοήμερη συμφωνία θα αποτελέσει το προοίμιο για διαρκή ανακωχή και οριστική παύση πυρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης