Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haniyeh - Αρχηγός Hamas: Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός έγινε με τους δικούς μας όρους

Haniyeh - Αρχηγός Hamas: Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός έγινε με τους δικούς μας όρους
«Καταφέραμε να επιτύχουμε μια εκεχειρία με όρους που έθεσε η Hamas και οι αντιστασιακές φατρίες» τονίζει ο Haniyeh
Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Hamas, Ismail Haniyeh, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Κατάρ ότι η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων που τέθηκε σε ισχύ στις 7 π.μ. την Παρασκευή 24/11 πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους όρους της Hamas καθώς και με τους όρους των υπόλοιπων οργανώσεων της Γάζας.
«Το Ισραήλ σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να απελευθερώσει τους ομήρους μέσω άνευ μιας προηγουμένου δολοφονίας και καταστροφής και δήλωνε ότι δεν θα δεχόταν κατάπαυση του πυρός», είπε ο Haniyeh.
Ωστόσο, όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης, «μετά από περίπου 50 ημέρες και μπροστά στον αγώνα και την αντίσταση του λαού σε κάθε μέτωπο, καταφέραμε να επιτύχουμε μια εκεχειρία με όρους που έθεσε η Hamas και οι αντιστασιακές φατρίες» .
Ενώ πρόσθεσε ότι η Hamas «διεξήγαγε δύσκολες συνομιλίες που περιελάμβαναν την επιθυμία της ισλαμικής οργάνωσης να διευκολύνει τους Παλαιστίνιους πολίτες και να αποτρέψει το Ισραήλ από το να παρακάμψει τη δέσμευσή του για κατάπαυση του πυρός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης