Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το εντυπωσιακό ρωσικό «ελικόπτερο drone» BAS-200 ετοιμάζεται να χτυπήσει την Ουκρανία

Το εντυπωσιακό ρωσικό «ελικόπτερο drone» BAS-200 ετοιμάζεται να χτυπήσει την Ουκρανία
Το αεροσκάφος μπορεί να ταξιδέψει έως και 3500 μέτρα σε ύψος για έως και τέσσερις ώρες σε μία μόνο πτήση
Το εγχώριο μη επανδρωμένο ελικόπτερο BAS-200, που δημιουργήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ελικοπτέρων Mil and Kamov της εταιρείας Russian Helicopters (τμήμα της Rostec), έλαβε πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας τον Δεκέμβριο του 2022 και όπως όλα δείχνουν από τις τελευταίες κινήσεις Medvedev ότι μια παραλλαγή του εντυπωσιακού drone, ετοιμάζεται να μπει στη μάχη κατά της Ουκρανίας, όπως αναφέρουν οι Eurasian Times...
Σύμφωνα με τη Rostec, το BAS-200 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της διανομής εμπορευμάτων και της παρακολούθησης της περιοχής για δασοκομία, γεωργία, γεωλογικές έρευνες, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και πολλούς άλλους τομείς δραστηριότητας.
Το μη επανδρωμένο συγκρότημα σε σχήμα ελικοπτέρου περιλαμβάνει δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έναν σταθμό ελέγχου εδάφους και ένα κοντέινερ μεταφοράς αεροσκαφών.
Χρειάζονται μόνο δέκα λεπτά περίπου για να ετοιμαστείτε για απογείωση.
Σε σύγκριση με επανδρωμένα αεροσκάφη, τα αποτελέσματα δοκιμών BAS-200 έδειξαν αυξημένη απόδοση κατά την εκτέλεση συγκεκριμένων καθηκόντων. Η πρόσκρουση του ανθρώπινου εξαρτήματος μειώνεται όταν ένα αυτόνομο ελικόπτερο μπορεί να λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία.
Εκτός από την προσαρμοστικότητά του, το μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα μπορεί να χειριστεί τον εξοπλισμό του σε διάφορα κλίματα.
Το BAS-200, ως μέρος μιας παγκόσμιας μη επανδρωμένης εναέριας πλατφόρμας, είναι το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εγχώριου τύπου ελικοπτέρου που περιλαμβάνεται στο πειραματικό μητρώο αεροπορίας.
Το BAS-200 είναι ένα όχημα με εξαιρετικές δυνατότητες απόδοσης: μπορεί να ανέβει έως και 160 χιλιόμετρα/ώρα και να μεταφέρει έως και 50 κιλά ωφέλιμου φορτίου.
Το αεροσκάφος μπορεί να ταξιδέψει έως και 3500 μέτρα σε ύψος για έως και τέσσερις ώρες σε μία μόνο πτήση.
Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ο Sergey Chemezov, Διευθύνων Σύμβουλος της δημόσιας εταιρείας Rostec, δήλωσε σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Putin: «Φυσικά, θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το ελικόπτερο στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Σήμερα, πραγματοποιούμε δοκιμές. Νομίζω ότι μπορεί να δείξει καλές ικανότητες γιατί τα 50 κιλά είναι μάλλον καλά. Με άλλα λόγια, το ωφέλιμο φορτίο είναι εντυπωσιακό».

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης