Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η συγκρότηση «στρατιωτικής Σένγκεν» από το ΝΑΤΟ στοχεύει στον στρατηγικό μας στραγγαλισμό

Ρωσία: Η συγκρότηση «στρατιωτικής Σένγκεν» από το ΝΑΤΟ στοχεύει στον στρατηγικό μας στραγγαλισμό
Η επέκταση του ΝΑΤΟ δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αντίποινα από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ξεκαθάρισε ο Dmitry Peskov
Το Κρεμλίνο αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις δυτικών αξιωματούχων για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός «στρατιωτικού Σένγκεν» του ΝΑΤΟ ως μία νέα, αναβαθμιμσένη φάση της αντιπαράθεσης της συμμαχίας με τη Ρωσία.
Αυτός ο σχεδιασμός αυξάνει την ένταση με την Ευρώπη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος Προεδρικός Γραμματέας Τύπου Dmitry Peskov.
Ερωτηθείς για το κατά πόσο το Κρεμλίνο θεωρεί τις δηλώσεις του αρχηγού της Κοινής Διοίκησης Επιμελητείας και Επιμελητείας του ΝΑΤΟ (JSEC), Αντιστράτηγου Alexander Solfrank, σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας ενός «στρατιωτικού Σένγκεν» του ΝΑΤΟ ως έναν κίνδυνο απευθείας πολέμου μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρώπης ή ως αναβάθμιση της στρατηγικής αντιπαράθεσης της συμμαχίας με τη Ρωσία, ο Peskov απάντησε ότι το πιό πιθανό σενάριο «είναι το δεύτερο».
«Η συμμαχία θεωρούσε πάντα τη χώρα μας εχθρό υπό όρους. Τώρα θεωρεί τη χώρα μας προφανή εχθρό. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την κλιμάκωση της έντασης από την Ευρώπη, η οποία έχει τις συνέπειές της», δήλωσε επ' αυτού ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας σημείωσε ότι η Ευρώπη απομακρύνετι από την αρχή της αδιαίρετης ασφάλειας.
Η επέκταση του ΝΑΤΟ δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αντίποινα από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ξεκαθάρισε, αναφερόμενος στα αντίμετρα από πλευράς Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης