Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αντίποινα εάν προχωρήσουν τα σχέδια για «στρατιωτική Schengen» στην Ευρώπη - Απειλή το ΝΑΤΟ

Ρωσία: Αντίποινα εάν προχωρήσουν τα σχέδια για «στρατιωτική Schengen» στην Ευρώπη - Απειλή το ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ είναι αυτό που κινείται προς τα σύνορα της Ρωσίας υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Το ΝΑΤΟ είναι αυτό που κινείται προς τα σύνορα της Ρωσίας και αυτό δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία αλλά και να επιφέρει αντίποινα υποστήριξε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος σχολίασε και τις δηλώσεις του αντιστράτηγου Alexander Sollfrank, αρχηγού της Κοινής Διοίκησης Επιμελητείας και Επιμελητείας του ΝΑΤΟ (JSEC) για τη δημιουργία μιας «στρατιωτικής Schengen» στην Ευρώπη.
«Είναι το ΝΑΤΟ που κινείται συνεχώς με τη στρατιωτική του υποδομή προς τα σύνορά μας.
Δεν κινούμαστε εμείς προς τις υποδομές του ΝΑΤΟ.
Το ΝΑΤΟ κινείται και αυτό δεν μπορεί παρά να μας ανησυχήσει και δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αντίποινα για να διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια» υποστήριξε ο Peskov, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις σχετικά με τη δημιουργία μιας «στρατιωτικής Schengen» στην Ευρώπη, εντάσσονται στο πλαίσιο της εξέλιξης της αντιπαράθεσης της Δύσης με τη Ρωσία.

Αυξάνει η ένταση στην Ευρώπη

«Τέτοιες προθέσεις αυξάνουν την ένταση στην Ευρώπη» ανέφερε ο Peskov.
«Η συμμαχία πάντα θεωρούσε τη χώρα μας εχθρό υπό όρους.
Τώρα θεωρεί τη χώρα μας έναν προφανή εχθρό» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, τονίζοντας ότι εάν αυτό το σχέδιο γίνει πραγματικότητα, τότε η Ρωσία θα απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο.

Ελεύθερη κυκλοφορία… στρατευμάτων

Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την κλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη, η οποία έχει τις συνέπειές της» υπογράμμισε ο Peskov.
Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του στο Reuters o Sollfrank είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας μιας στρατιωτικής Schengen στην Ευρώπη προκειμένου να μπορούν οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ να κινούνται ελεύθερα στο ευρωπαϊκό έδαφος προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Sollfrank υπάρχει υπερβολική γραφειοκρατία σε όλη την Ευρώπη, γεγονός που όπως είπε, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στην κίνηση των στρατιωτικών δυνάμεων σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης